4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Godzilla - King of the Monsters

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Godzilla ja puolenkymmentä muuta megamonsteria heräävät horroksestaan opettamaan ihmiskunnalle nöyryyttä maapallon ekosysteemin edessä. Elokuvan pelikirja on tuttu lukemattomista aiemmista hirviöelokuvista, ja monin paikoin elokuvan DNA tuntuu muutoinkin olevan kierrätyspalasista koottu, mutta kokonaisuus on laskelmoivan palkitseva.

Virkistävästi myrskyn silmässä on Vera Farmigan näyttelemä langennut sankaritar, jonka resepti ihmiskunnan korjausliikkeeksi on yhtä älyvapaa kuin yllättäväkin. Vastapoolina on Kyle Chandlerin varhaiseläköitynut sankari ja sekalainen sakki tukimiehiä Silicon Valley -sarjan Thomas Middleditchistä aina West Wing -sarjan Bradley Whitfordiin. Keitos ei ole tuore, mutta kliseisestä dialogista ja uurtuneista juonenkäänteistä huolimatta kokonaisuus on viihdyttävä. Tarinan seikkailumieli ja fantastinen silmäkarkki ovat nekin kohdillaan. Lopulta myös juoni sisältää muutaman passelin kilahtaneen käänteen — kuten avioparin asettaminen tosiaan vastaan — jotka tarjoillaan ilahduttavan kylmäpäisesti.

Kokonaisuus vaikuttaa mitä suuremmassa määrin vaatimuslistan kansaa rakennetulta seikkailulta, joka viihdyttää tyylipuhtaasti vaikka kaikki osaset ovat jo entuudestaan tuttuja.

Huhujen mukaan 3.4-6.5K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva näyttää skarpilta, värikylläiseltä ja digitaalisista juuristaan huolimatta varsin filmimäiseltä. Jälki on komean dynaamista ja sävykästä, aivan kuten silmäkarkilta toivoisi. Kuvan tapaan skarppi ääniraita täyttää kaikki vaatimukset kokonaisuuden ollessa tuhti, rouhea ja alati iskevä.

Ekstroissa tekijöiden kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja kolme koostetta. Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Dougherty
Pääosissa: Kyle Chandler Vera Farmiga Millie Bobby Brown Bradley Whitford Sally Hawkins Charles Dance Thomas Middleditch Aisha Hinds O'Shea Jackson Jr. David Strathairn Ken Watanabe Ziyi Zhang
Tarina: Max Borenstein Michael Dougherty Zach Shields
Kuvaus: Larence Sher
Musiikki: Bear McReary

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112749934

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään