4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

(Stephen King’s) Doctor Sleep

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Doctor Sleep kuvaa mutkan kautta nykypäivän Hollywoodin dilemmaa. Kokoillan elokuva ei enää vie ja vikise, vaan valtikka on siirtynyt television suoratoistosarjojen tekijöille. Joskus tuntuu ja varsinkin nyt, etteivät nykypäivän nuoret ohjaajat enää edes hallitse kaksituntisen tarinoinnin dynamiikkaa.

Stephen Kingin romaani Hohto (1977, suomeksi 1985) sai vuosia myöhemmin jatko-osan Tohtori Uni (2013, suomeksi 2014). Doctor Sleep on kuitenkin ennen kaikkea Stanley Kubrickin Hohto-elokuvan jatko-osa. Se hyödyntää Kubrickin visuaalisia elementtejä ja antaa asiansa tuntevalle pieniä vihjeitä menneestä.

Tarina kertoo, millainen aikuinen mies Danny-pojasta on kasvanut. Hän tapaa muita ”hohtajia” ja ennen pitkää ikiaikaisia olentoja, jotka imevät hohtoa mausteenaan kidutus ja tuska.

Kovin innoissani en tästä elokuvasta ollut. Se on aivan liian pitkä ja katsojan mielenkiintoa ei oikein osata herätellä. Se muistuttaa aivan liikaa vaikkapa vampyyrisaaga True Bloodin tunnelmaa. Kärsimystä voi myös pitkittää, sillä kahden levyn laitoksessa on mukana on puolisen tuntia pidempi ohjaajan versio.

Ohjaaja Mike Flanagan vastaa myös käsikirjoituksesta ja leikkauksesta. Ainakin jälkimmäinen olisi kannattanut delegoida.

Heti perään on annettava päinvastaistakin palautetta. Myönteistä on nimittäin se, että intro ja keskeinen taistelukohtaus on tehty erittäin luovasti ja iskevästi. On myös hauska palata Outlook-hotellin tunnelmiin. Nämä eivät kuitenkaan elokuvaa pelasta.

Komea kuva näyttää sävyisältä, mutta vieläkin suuremman vaikutuksen tekee ääniraita. Se on tehty näkemyksellisesti ja elegantisti pienestä rapinasta jykevämpiin hetkiin. Ennen kaikkea se luo oikeanlaista tunnelmaa. Ekstroihin on tallennettu 31 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mike Flanagan
Pääosissa: Ewan McGregor Rebecca Ferguson
Tarina: Mike Flanagan Stephen King (r)
Kuvaus: Michael Fimognari
Musiikki: The Newton Brothers

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2019Kesto: 151/181 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
2160p 1.85*
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751531

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään