Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Le Mans '66

Ford v Ferrari 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 152 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751258

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Fer­ra­rin ja For­din to­del­li­seen kä­denvääntöön 1960-­lu­vun Le Man­sis­sa pu­reu­tu­va ral­lid­raa­ma on poik­keuk­sel­li­nen va­lo­pilk­ku.

Fer­ra­rin ja For­din to­del­li­seen kä­denvääntöön 1960-lu­vun Le Man­sis­sa pu­reu­tu­va ral­lid­raa­ma on poik­keuk­sel­li­nen va­lo­pilk­ku. To­si­ta­ri­na au­toi­lun suur­ni­mien vä­lillä on kou­kut­ta­va ta­ri­na in­to­hi­mos­ta, lou­ka­tus­ta egos­ta, me­ga­luo­kan re­surs­seis­ta ja op­por­tu­nis­ti­ses­ta star­tup-y­rittäjästä Car­roll Shel­bystä, jon­ka viek­kaan myyn­ti­pu­heen ta­ka­na oli myös ko­sol­ti oi­keaa osaa­mis­ta (eikä vä­hi­ten Ken Mi­le­sin muo­dos­sa). Kil­pai­lut ja tes­tia­jot ovat ko­meaa kat­sot­ta­vaa, mut­ta myös draa­ma nii­den ympä­rillä on vi­ri­tet­ty is­kuun. Kun vielä pe­rio­di­kuo­si­kin on her­kul­li­ses­ti koh­dil­laan ei tästä puu­tu kuin lah­ja­na­ru pa­ke­tin ympä­riltä.
It­se ta­ri­na lie­nee jo mo­nel­le tut­tu, eikä vä­hi­ten Ja­mes Mayn hui­keas­ta his­to­rii­kis­ta Grand Tour -oh­jel­mas­sa, mut­ta vaik­ka elo­ku­va tun­tuu taus­toil­leen us­kol­li­sel­ta ei ote ole do­ku­men­taa­ri­mai­nen tai nui­va. Tästä on help­po pitää vaik­ka au­tour­hei­lu ei muu­toin juu­ri ve­toai­si­kaan, ja kai­kes­ta pää­tel­len myös vaik­ka pe­rio­diau­toi­hin tai ky­sei­seen ur­hei­lu­la­jiin ko­ki­si sy­vempää­kin in­to­hi­moa. Upea yllä­tys.
Fil­min raf­laa­va al­ku­peräi­nen ni­mi, "Ford v Fer­ra­ri" on re­hel­li­nen ta­ri­nal­le, mut­ta sa­mal­la kar­hun­pal­ve­lus muu­toin en­si­luok­kai­sel­le elo­ku­val­le.

Kuva

Upea kuva toistaa periodin yksityiskohdat kaikessa aina autoista mainoslakanoihin upean värikylläisesti, erottelevasti ja miltei toismaallisen elegantisti. Kuvaa on joissakin arvioissa väitetty 2K-masteroiduksi, mutta tätä on lopputuloksen valossa hyvin vaikea uskoa. 4.5K:na kuvattu elokuva on komeaa katsottavaa, joka vastaa niin teknisiltä kuin taiteellisilta ansioiltaan parasta 4K HDR -kuvaa. Jos tämä on ylöspäin skaalattua kuvaa niin lähtökohdan on täytynyt olla täydellinen sillä tässä lopputulos on silmiähivelevä.

Ääni

Matalalle viritetty ääniraita vääntää julmetusti, mutta onnistuu silti löytämään ilahduttavasti nyansseja äänimaailmastaan ja luonnollisesti soljuvasta dialogistaan. Myös musiikkiraita on hienosti tehtäviensä tasalla.

Ekstrat

4k-levy on ekstraton. Boksin niin ikään sisältämä HD-versio tarjoilee lisukkeiksi tunnin edestä dokumenttia elokuvan taustoista (60 min.). (IJ)
03/04/2020

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy