Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Casino

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1995Kesto: 178 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
VET: 99616EAN: 5053083192594

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kum­mi­se­tien jäl­keen se suu­rin ja ko­mein gans­te­rie­lo­ku­va, vaik­ka Scor­se­sen ural­le on kieltämättä mah­tu­nut mon­ta hyvää kil­pa­vel­jeä.

Kum­mi­se­tien jäl­keen se suu­rin ja ko­mein gans­te­rie­lo­ku­va, vaik­ka Scor­se­sen ural­le on kieltämättä mah­tu­nut mon­ta hyvää kil­pa­vel­jeä. Elo­ku­va saa­vut­taa eep­pi­siä mit­to­ja ker­toes­saan Ro­bert De Ni­ron esittämän pik­ku­ma­fioo­son tiestä Las Ve­ga­si­lai­sen ka­si­non joh­toon, ja sieltä alas. Sha­ron Sto­ne ki­mu­rant­ti­na nai­systävänä ja Joe Pes­ci vä­ki­val­tai­se­na ka­ve­ri­na ovat mo­lem­mat nap­pi­va­lin­to­ja roo­lei­hin­sa.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu ma­fia­ku­vauk­siin eri­kois­tu­neen kir­jai­li­jan Nic­ho­las Pi­leg­gin (mm. Ma­fia­vel­jet, Ame­ri­can Gangs­ter) sa­man­ni­mi­seen teok­seen, jon­ka fil­ma­ti­soin­nis­ta oh­jaa­ja Mar­tin Scor­se­se in­nos­tui jo mies­ten edel­li­sen yh­teis­työn Ma­fia­vel­jien ai­ka­na. Kir­ja puo­les­taan seu­raa nähtäväs­ti hy­vin us­kol­li­ses­ti kah­den Chi­ca­gos­ta Las Ve­ga­siin 70-lu­vul­la muut­ta­neen ma­fia­mie­hen, Frank "Lef­ty" Ro­sent­ha­lin ja To­ny "T­he Ant" Spi­lot­ron, elämän­vai­hei­ta.

Kuva

Upea kuva on terävä, dynaaminen ja värikylläinen siinä määrin, että 25 vuotta haihtuu välistä huomaamatta. Kuva toistaa Las Vegasin loiston vivahteikkaasti ja on kyllin erotteleva löytämään nukan De Niron puvun selästä. Tätä paremmalta elokuva tuskin on näyttänyt edes elokuvateatterissa. Kyseessä on aito 4K.

Ääni

Välittön ja läsnäoleva ääniraita maalaa kanvaksensa vähin elein ja dialogiin luottaen, mutta kokonaisuus on elegantti ja tasapainoinen. Korotetu äänensävyt, Joe Pescin vikinä ja se yksi räjähdys toistuvat silti vakuuttavasti, vaikka pääosin anti on viritetty salonkikelpoiseksi.

Ekstrat

Ekstrat eivät ole aivan yhtä kattavat kuin aiemmalla tupla-DVD:llä, mutta kaikki oleellisin on mukana: tekijöiden haastatteluista koostettu hyvä kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (3 min.) ja kaksi dokumenttia tapahtumien taustoista: ABC-kanavan tekemä katsaus Las Vegasin mafiahistoriaan (14 min.) ja History Channelin tuottama erinomainen dokumentti tarinan taustalla olevista hahmoista ja tapahtumista (44 min.). Uutena lisänä on making of -materiaalia tarjoileva kuvakuvassaraita, joka täydentää paikoin muuta antia, mutta jää kuitenkin turhan hajanaiseksi tietopaketiksi. Ekstrat on tekstitetty esimerkkillisen kattavasti myös suomeksi, mutta vaikka myös kommenttiraita on poikkeuksellisesti tekstitetty ei kuvakuvassaraitaa kuitenkaan ole tekstitetty. (IJ)
25/09/2020
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy