Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Colette

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Rans­ka­lai­nen maa­lais­tyttö nai it­seään van­hem­man seu­ra­pii­rip­lay­boyn, jon­ka kans­sa yh­tei­se­lo 1800-­lu­vun Pa­rii­sis­sa on kuin lu­mi­myrs­ky la­si­pal­los­sa: ul­koapäin ko­rea ja sisältä tur­bu­lent­ti.

Rans­ka­lai­nen maa­lais­tyttö (Kei­ra Knight­ley) nai it­seään van­hem­man seu­ra­pii­rip­lay­boyn (Do­mi­nic West), jon­ka kans­sa yh­tei­se­lo 1800-lu­vun Pa­rii­sis­sa on kuin lu­mi­myrs­ky la­si­pal­los­sa: ul­koapäin ko­rea ja sisältä tur­bu­lent­ti.
Kir­jai­li­ja­pii­rei­hin si­joit­tu­va ko­mea ja omin­ta­kei­nen ta­ri­na on kuin pe­rio­di­ver­sio Wal­ter Trum­bon ta­ri­nas­ta sillä mer­kittävällä ero­tuk­sel­la, että tässä kir­joi­tus­työn es­teenä eivät ole noi­ta­vai­not vaan lais­kuus ja ehkä omien ky­ky­jen ra­jal­li­suu­den tun­nus­ta­mi­nen. Tässä lah­jak­kaan var­jo­kir­joit­ta­jan peit­seen tart­tuu vai­mo, jol­le uu­des­ta uras­ta tu­lee aluk­si kul­tai­nen häk­ki ja lo­pul­ta suo­ras­taan elämän­lan­ka.
Lup­sa­kan mean­de­roi­va ker­to­mus mais­tuu pai­koin muu­ta­maa vuo­si­sa­taa ai­kaan­sa tuo­reem­mal­ta, ikään kuin La­dy Ga­gaa soit­ta­val­ta uus­van­hal­ta soit­to­ra­sial­ta, mut­ta ky­seessä on kui­ten­kin to­si­ta­ri­na seu­ra­pii­rejä ra­vis­tel­lees­ta rans­ka­lais­kir­jai­li­jas­ta Si­do­nie-Gab­riel­le Co­let­te. To­si­ta­ri­nal­leen il­mei­ses­ti us­kol­li­nen elo­ku­va hur­maa pin­tan­sa pe­rio­di­pa­ti­nal­la ja hur­jal­la ta­ri­nal­laan, mut­ta ko­ko­nai­suus jää muu­ta­man sydä­men­lyön­nin päähän kou­kut­ta­van elävästä elo­ku­vas­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva toistaa antaumuksella lavastetun periodimiljöön komeasti. Jälki on luonnollista, tyylikästä ja miellyttävän terävää. Näytelmämäinen ääniraita toistaa dialogin kuin mekaaninen soittorasia, mutta anti on hallittua. Ekstroisssa poistettuja kohtauksia (6 min.). (IJ)
29/04/2019

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2018Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706169001623

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy