Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Ad Astra

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748807

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Tu­le­vai­suu­des­sa ava­ruus­mat­kai­lus­ta on tul­lut ar­kis­ta, mut­ta käy­tynä­kin se vii­mei­nen kor­pi­maa tar­joaa lu­pauk­sia ja vaa­ro­ja siinä missä en­ti­sai­ko­jen­kin vil­li län­si.

Tu­le­vai­suu­des­sa ava­ruus­mat­kai­lus­ta on tul­lut ar­kis­ta, mut­ta käy­tynä­kin se vii­mei­nen kor­pi­maa tar­joaa lu­pauk­sia ja vaa­ro­ja siinä missä en­ti­sai­ko­jen­kin vil­li län­si. Vii­li­pyt­tymäi­nen ast­ro­naut­ti (B­rad Pitt) saa tehtäväk­seen et­siä jo ker­ran kuol­leek­si luul­lun isänsä Nep­tu­nuk­sen lie­peiltä.
Rau­hal­li­ses­ti avau­tu­va ker­to­mus on kuin Ava­ruus­seik­kai­lu 2001:n viit­se­liäs (mut­ta hä­pei­lemätön) mo­der­ni­saa­tio, jo­ka nap­paa al­ku­koh­tauk­sen­sa Gra­vi­tyltä, kaa­ren­sa Il­mes­tys­kir­ja Ny­tistä ja ajan­koh­tai­sen oi­keu­tuk­sen­sa ken­ties Do­nald Trum­pin Spa­ce For­cel­ta ker­toak­seen fi­lo­so­fi­sen tie­teis­dek­ka­rin ih­mi­syy­den tu­le­vai­suu­des­ta. Verk­kai­ses­ta ot­tees­ta huo­li­mat­ta ky­se on jok­seen­kin mie­len­kiin­toi­ses­ta tai­pa­lees­ta, jo­ka ei lu­pai­le vas­tauk­sia elämän tar­koi­tuk­ses­ta, mut­ta tar­joaa miel­lyttävän tuo­reen kei­tok­sen var­sin tu­tuis­ta ai­nek­sis­ta. Ko­ko­nai­suus ei ole ko­he­rent­ti elo­ku­va, eikä kou­kut­ta­va ta­ri­na, mut­ta aka­tee­mi­ses­ti ky­seessä on kun­nian­hi­moi­nen ja kiin­nos­ta­va tut­kiel­ma. Krii­ti­kot ovat­kin tästä pitä­neet vaik­ka yleisö ei juu­ri ole läm­men­nyt elo­ku­val­le.
Lop­pu­tu­los on mean­de­roi­va ker­to­mus, jo­ka yh­distää mauk­kaas­ti mui­den elo­ku­vien esiin­nos­ta­mia pis­teitä, näitä ai­na tyy­li­puh­taas­ti ku­vit­taen, mut­ta ei löydä mat­kan var­rel­ta juu­ri mitään omaa sa­not­ta­vaa.

Kuva & ääni

Filmimäisen rakeinen kuva on vakaa, luonteva ja miellyttävän erotteleva. Ilmiselvästi 2K-masterin läpi tuotettu 4K-kuva on tahdikkaan elegantti ja mielikuvituksekkaan komea, mutta parhaasta 4K:sta ei ole kyse. Avaruuden kylmyyteen sijoittuva ja pulssihaasteisen sankarin ympärille rakentuva ääniraita on vähäeleinen, mutta rouhea ja vetoava.

Ekstrat

Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. HD-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein ja viisi koostetta. (IJ)
18/02/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy