Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Equalizer

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162338277

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hel­pos­ti lä­hes­tyttävä, mut­ta lä­peensä sa­la­myhkäi­nen mies viettää yönsä lä­hiö­kup­pi­las­sa teetä li­pittäen ja klas­sik­ko­kir­jo­ja lues­kel­len.

Hel­pos­ti lä­hes­tyttävä, mut­ta lä­peensä sa­la­myhkäi­nen mies (Den­zel Was­hing­ton) viettää yönsä lä­hiö­kup­pi­las­sa teetä li­pittäen ja klas­sik­ko­kir­jo­ja lues­kel­len. Eräänä yönä kaik­ki muut­tuu kun sa­man di­ne­rin va­kioa­sia­kas, kal­toin koh­del­tu yö­lin­tu, is­tuu sa­maan pöytään ja muu­ta­man sa­nan pitkäai­kai­nen tut­ta­vuus saa taus­ta­ta­ri­nan. Lä­hi­pii­rissään muu­toin­kin sa­ma­ria­lai­sot­teen omak­su­nut mies ko­kee pian tämän jäl­keen tehtäväk­seen ojen­taa pai­kal­lis­ta venäläis­ma­fiaa, mistä käyn­nis­tyy oma vääjäämätön pii­ri­leik­kinsä.
Kieh­to­van vähäe­lei­ses­ti ja ar­voi­tuk­sel­li­ses­ti käyn­nis­tyvä jännä­ri li­peää vauh­tiin pääs­tyään ko­vin ge­nee­ri­sil­le uril­le, mut­ta toi­min­ta­lo­rul­la on hyvä puls­si. Tem­mos­ta lie­nee pitkäl­ti kiittä­mi­nen oh­jaa­jaa, jon­ka vyön al­ta löy­tyy sel­lai­sia ral­le­ja kuin "T­rai­ning Day" ja "S­hoo­ter". Tällä ker­taa ta­ri­na on peräi­sin sa­man­ni­mi­sestä 80-lu­vun tv-sar­jas­ta, ja vaik­ka epi­so­di­mai­suus on ha­vait­ta­vis­sa run­sais­sa si­vuo­sa­ta­ri­nois­sa, toi­mii ko­ko­nai­suus ver­rat­tain ko­he­ren­tis­ti ja na­pa­kas­ti. Ta­ri­na on rön­syi­levä ja epäus­kot­ta­va, ja elo­ku­van ote usein ko­vin te­ko­ko­vis, mut­ta oman­lai­se­naan ar­ki­se­na su­per­san­ka­ri­ta­ri­na­na tämän­kin pa­ris­sa voi viih­tyä. Tässä su­per­san­ka­ril­la ei ole viit­taa tai yli-in­hi­mil­li­siä voi­mia, mut­ta sen si­jaan rau­dan­lu­jat en­nus­ta­ja­na­lah­jat ja pe­rin mie­hekäs es­su päivä­työssään.

Kuva & ääni

Tarina on ehkä sillisalaatti, mutta audiovisuaalisesti kokonaisuus on komean hiottu. Tyylikäs tummasävyinen kuva kylpee dramaattisissa sävyissä ja onnistuu esittämään tarinansa kuluneet käänteet tuoreessa valossa. Myös ääniraidassa on yritystä, eikä anti ole sen enempää tehosteiden kuin musiikkiraidankaan osalta täysin kliseistä.

Ekstrat

Ekstroissa kuvagalleria ja koosteet tarinasta (8 min), Washingtonista (7 min.), ohjaajasta (7 min.), naissivuosasta (5 min.), tappeluista (7 min.) ja rautakaupasta (2 min.). (IJ)
22/02/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy