Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Metsurin tarina

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2022Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: J. SuomalainenKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6430048611663

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (J. Suomalainen) ellei toisin mainita.

Elokuva

Val­loit­ta­van viit­teel­li­nen ker­to­mus syrjä­kylän met­su­ris­ta, jo­ka ei lan­nis­tu paik­ka­kun­nan sa­han sul­ke­mi­ses­ta.

Val­loit­ta­van viit­teel­li­nen ker­to­mus syrjä­kylän met­su­ris­ta, jo­ka ei lan­nis­tu paik­ka­kun­nan sa­han sul­ke­mi­ses­ta.
E­lo­ku­van ku­vas­to tun­tu­reis­ta syrjä­kylän kup­pi­laan on iso osa elo­ku­van te­hoa. Jo­ku­nen esi­ne siellä täällä näyttää ko­vin mo­der­nil­ta, mut­ta kaik­ki muu huo­kuu useam­man kym­me­nen vuo­den taak­se. Tätä ek­soot­ti­sen ta­ka­vuo­tis­ta näyttämöä vas­ten hah­mo­jen töksäh­te­levä dia­lo­gi sol­juu vas­taan­sa­no­mat­to­man suu­rel­la it­sei­sar­vol­la. Lop­pu­tu­los on kuin kat­soi­si mu­seon vit­rii­niin kiin­ni­tet­ty­jen per­hos­ten sii­pien läp­sy­tystä.
On­han tämä ihan kaik­ki­nen­sa ou­to, mut­ta sa­mal­la kau­nis ja ar­voi­tuk­sel­li­sen määrä­tie­toi­nen. Dia­lo­gi up­poaa syväl­le siinä missä no­lo­jen ti­lan­tei­den mie­hen ede­sot­ta­muk­set, mut­ta nyt ei mistään tul­len ja vas­ta­lau­seit­ta mu­kaan­sa ot­taen. Jos suo­ma­lai­set ai­na sa­noi­si­vat mitä ajat­te­le­vat, ja ai­na tietäi­sivät mitä mistä­kin aja­tel­la, voi­si maail­ma ol­la juu­ri täl­lai­nen. Tämä ei välttämättä ole elo­ku­va, mut­ta elä­mys tämä ai­na­kin on.

Kuva

Komeasti lavastettu ja sommiteltu kuva jää DVD:llä pehmeäksi, mutta kiitettävän vakaaksi. Lumi on valkoista ja vintage-värit hiljaisen kirkuvia. Yksityiskohdat jäävät pääosin vaseliinin peittoon, mutta kokonaisuus toimii kuitenkin arkisen juhlavasti. Aavistus reunavärinää osuu silmään kun kuvaa tuijottaa isolta ruudulta.

Ääni

Tukahdutetun hiljainen ääniraita toistaa dialogin kuin kontekstistaan irrotetusti ja ympäristöään kuivasti havainnoiden. Kaikki muu on pistetty piirongin laatikkoon. Mukana myös suomenkielinen kuvailuääniraita (DD Stereo), joka lisää entisestään elokuvan lyyristä otetta sanailemalla tapahtumat auki.

Ekstrat

Ekstroissa traileri. (IJ)
20/02/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy