Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Star Wars IV – uusi toivo

Star Wars Episode IV: A New Hope 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Täh­tien so­dan al­ku­peräi­sen tri­lo­gian voi­maa osoit­taa se, että vaik­ka elo­ku­vat on näh­nyt eri ver­sioi­na usei­ta ker­to­ja, ne ai­na ai­ka ajoin mie­lellään kat­soo uu­des­taan.

Täh­tien so­dan al­ku­peräi­sen tri­lo­gian voi­maa osoit­taa se, että vaik­ka elo­ku­vat on näh­nyt eri ver­sioi­na usei­ta ker­to­ja, ne ai­na ai­ka ajoin mie­lellään kat­soo uu­des­taan. Eri osien viehä­tys on vaih­del­lut ai­ko­jen saa­tos­sa. Tällä kier­rok­sel­la en­simmäi­nen (tai neljäs) tun­tuu par­haal­ta puh­da­sop­pi­sen seik­kai­lu­kaa­van­sa an­sios­ta, jo­ka oli to­teu­tet­tu mul­lis­ta­val­la ta­val­la. Vaa­ti ai­ka ko­vaa pok­kaa pe­rus­taa en­simmäi­set 20 mi­nuut­tia ro­bot­tien toi­mil­le.

Kuva, ääni & ekstrat

Tarkka kuva. Roskia on poistettu erittäin tarkalla kammalla varsinkin aavikkokohtauksista. Hieno, keskimmäistä takakaiutinta hyödyntävä DD 5.1 Surround EX –raita lisää äänimaailman syvyyttä dramaattisesti, sillä kotioloissahan tämä on kuultu VHS:n alkeellisella DS-soundilla. Lucasin luoma äänimaailma oli käänteentekevä, myös sen takia, että kyse oli luonnollisista, ei tieteiselokuvista tutuista elektronisista soundeista. Ekstroissa Lucasin, äänimies Ben Burttin, ILM-mies Dennis Murenin ja Carrie Fisherin kommenttiraita (tekstitys englanniksi), josta voi poimia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Osanottajat eivät reagoi toistensa puheisiin, joten he eivät olleet samassa sessiossa. Näin ei synny keskustelua, mutta myönteistä on se, että kommentit on editoitu selkeiksi. Parhaita paloja: ensi-iltakierroksella Fox sai Lucasin poistamaan luvun IV alkuteksteistä; C3PO:n puku oli niin äänekäs, että myös muiden dialogia jouduttiin jälkiäänittämään; Chewien ääni saatiin karhuilta, hiekkaihmisten muuleilta; hyperavaruus-efektillä ei tavoiteltu näyttävyyttä; siivousryhmä kävi kuumana, kun ohjaaja halusi käytetyn näköisiä käytäviä ja koneita; Fisherin mukaan Hamill kisasi Fordia vastaan hänen suosiostaan; Ford sai ainoana luvan muuttaa dialogiaan; Lucas myöntää, ettei I-III –osia ollut tarkoitus tehdäkään, vain pieni synopsis oli valmiina henkilöhistoriaa; elokuvan ääni miksattiin kolme kertaa (kahden kanavan Dolby Stereo, kuusiraitainen 70 mm:stä varten ja mono); Obi-Wan Kenobin piti alun perin kulkea elokuva alusta loppuun, ennen kuin kuoli Gandalf/Jeesus-maisesti; Lucas kehuu Alec Guinnessia, mutta kutsuu häntä määreellä ”melkoinen keppostelija”. DVD-ROM –osio ja THX-testi.

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1977Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 85854EAN: na

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy