Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Omerta 6/12

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018021402

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hol­lywood-­hen­ki­nen toi­min­tajännä­ri EU-­tehtä­vissä hää­rivästä je­pa­ris­ta, jo­ka jou­tuu piik­ki­pai­kal­le kun jo­ku hyökkää it­senäi­syyspäivän vas­taa­no­tol­le pre­si­den­tin­lin­naan.

Hol­lywood-hen­ki­nen toi­min­tajännä­ri EU-tehtä­vissä hää­rivästä je­pa­ris­ta (Jas­per Pääkkö­nen), jo­ka jou­tuu piik­ki­pai­kal­le kun jo­ku hyökkää it­senäi­syyspäivän vas­taa­no­tol­le pre­si­den­tin­lin­naan. Kaa­vaa nou­dat­ta­va ker­to­mus pe­rus­tuu Ilk­ka Re­mek­sen kir­jaan, mut­ta it­se ta­ri­na tun­tuu pe­rin tu­tul­ta lu­ke­mat­to­mis­ta jenk­kijännä­reistä. Tan­ner, tai ame­rik­ka­lai­sit­tain tän­ner, on jo­ka ta­pauk­ses­sa kel­po toi­min­tauk­ko Suo­men ha­mil­to­nik­si.
Lä­peensä kli­sei­nen ta­ri­na saa elo­ku­vas­sa ko­meat au­dio­vi­suaa­li­set puit­teet. Hä­myisäs­ti va­lais­tu Hel­sin­ki näyttää vii­meistä piir­toa myö­ten tyy­likkäältä näyttämöltä, jo­ka an­taa kes­kimääräi­sel­le pop­pa­ri-viih­dyk­keel­le myös hi­tu­sen ta­va­no­mais­ta enemmän kos­ke­tus­pin­taa to­sielämään. Hyvä niin, sillä it­se ta­ri­na ja val­tao­sin me­kaa­ni­sek­si jäävä ta­ri­nan­kul­je­tus eivät tätä ku­jan­juok­sua ihol­le tuo.

Kuva

Komea kuva on viiltävän terävä, moitteettoman vakaa ja formaatin puitteissa upean vivahteikas. Miljööt on luonnosteltu viitseliäästi eikä ote voisi vaikuttaa kosmopoliitimmalta vaikka puitteet keskittyvät pääosin Helsinkiin ja lumisille syrjäseuduille.

Ääni

Monikielinen ääniraita toimii hyvin vaikka ei-natiivisti lausuttuun dialogiin pitääkin hieman totutella. Kakkoskielellä anti tuntuu aina hieman leikatulta verrattuna natiiviosioihin, mutta näinhän se toimii oikeassakin elämässä monesti. Rouhea musiikkiraita taustoittaa hyvin toimintaa ja itse ryminää riittää siinä missä Amerikan viihdykkeissäkin.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
11/04/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy