Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Training Day

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2001Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026629

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tii­vis­tun­nel­mai­nen toi­min­tajännä­ri nuo­res­ta et­sivästä, jo­ka en­simmäi­senä päivänään kon­ka­riet­sivän vetämässä it­senäi­sessä huu­meyk­sikkössä löytää it­sensä al­taan syvästä päästä.

Tii­vis­tun­nel­mai­nen toi­min­tajännä­ri nuo­res­ta et­sivästä (Et­han Haw­ke), jo­ka en­simmäi­senä päivänään kon­ka­riet­sivän (Den­zel Was­hing­ton) vetämässä it­senäi­sessä huu­meyk­sikkössä löytää it­sensä al­taan syvästä päästä. Upeas­ti ra­ken­tu­va ta­ri­na on ehkä mo­nil­ta osin tut­tu, mut­ta ker­ron­ta kou­kut­taa sa­la­ka­va­lan su­la­vas­ti ja toi­min­ta räjähtää kan­kaal­le määrä­tie­toi­sel­la voi­mal­la — ja mil­tei ai­na oven ta­kaa. Den­zel Was­hing­ton te­kee kaik­kia na­ru­ja kä­sissään pitävänä pe­lin­ra­ken­ta­ja­na hur­jan suo­ri­tuk­sen, jo­ka pal­kit­tiin­kin oi­keu­te­tus­ti par­haan miespääo­san Os­ca­ril­la.

Kuva

Komea kuva on filmaattinen ja vakaa, luonnollinen ja jäsentynyt. Toisto on kromeja ja ihohuokosia myöten parhaimmillaan luotaava ja heikoimmillaankin hieman tahmaisen synkkää. Nyt varjoisammat otokset piirtyvät paremmin kuin aiemmin HD:na. Anti on kauttaaltaan ilmeikästä.

Ääni

Ääniraita onnistuu luomaan tiiviin tunnelman Mark Mancinan pahaenteisellä musiikilla, välittömästi toistuvalla dialogilla ja tarpeen tullen räjähtävillä tehosteilla. Vahvan dialogivetoinen ja silti rouhean iskevä ääniraita elää hetken imussa eikä jätä äänimaailmaa köyhäksi. Raita pitää puheen keskiössä, mutta laventaa antia elliptisesti moneen suuntaan. Musiikki, tehosteet ja vuorosanat trippailevat tilassa vaikuttavasti ja potku on tilanteen tullen napakka.

Ekstrat

4K-levyllä ekstroissa ohjaajan kommenttiraita. Boksin niin ikään sisältämän HD-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (13 min.), vaihtoehtoinen loppu (5 min.), making of (15 min.), kaksi musiikkivideota ja traileri. (IJ)
03/05/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy