Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Tosi valheita

True Lies 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1994Kesto: 141 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018030305

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Per­heen nört­ti isä on näennäi­ses­ti tylsä myyn­ti­tyk­ki, mut­ta pu­he­lin­ko­pin toi­sel­la puo­len tästä kuo­riu­tuu kan­sai­navä­li­nen su­pe­ra­gent­ti.

Per­heen nört­ti isä (Ar­nold Sc­hwar­zen­ne­ger) on näennäi­ses­ti tylsä myyn­ti­tyk­ki, mut­ta pu­he­lin­ko­pin toi­sel­la puo­len tästä kuo­riu­tuu kan­sai­navä­li­nen su­pe­ra­gent­ti. Vai­mo (Ja­mie Lee Cur­tis) ei tiedä tästä mitään vaan pää­tyy et­simään eloa elämäänsä syrjä­hyp­pyä suun­nit­te­le­mal­la. On­nek­si ter­ro­ris­tien suun­ni­tel­ma toi­mii mitä par­him­pa­na pa­ri­suh­de­te­ra­pia­na.
Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger on kuu­lem­ma ai­na ha­lun­nut tehdä Ja­mes Bond -e­lo­ku­van, jo­ten tässä se on. Ky­seessä on­kin erittäin slip­pat­tu ja viih­dyttävä toi­min­ta­ko­me­dia, jo­ka pitää naa­man po­ke­ril­la ja on sekä val­loit­ta­van haus­ka että us­kot­ta­van jän­nittävä. Ta­ri­na toi­mii funk­tio­naa­li­ses­ti ta­va­no­mai­se­na — jos­kin näyttäväs­ti ku­vi­tet­tu­na — agent­ti­seik­kai­lu­na, mut­ta suo­ras­taan lois­taa tähän yh­dis­tyvän mauk­kaan pa­ri­suh­ded­raa­man an­sios­ta. Yh­dis­telmän ei pitäi­si toi­mia, mut­ta pää­pa­ri ot­taa ase­tel­mas­ta kai­ken ir­ti ste­reo­ty­pioil­le nau­raen.
Tätä ei tar­vit­se ver­ra­ta Isä­ni on tur­bo­mies tai Last Ac­tion He­ro -fars­sei­hin sillä lä­hem­pi ver­tai­lu­koh­ta löy­tyy Vaa­ral­li­nen tehtävä -saa­gas­ta tai mauk­kaas­ti mo­der­ni­soi­dus­ta 007-e­pi­so­dis­ta. Ky­seessä on myös pe­rin mal­li­kas Hol­lywood-viih­dy­ke, jol­lai­set mo­nes­ti lässähtävät kei­no­te­koi­suu­teen, mut­ta tässä ko­ko­nai­suus rul­laa nä­tis­ti. Voi­ko tätä nyt jo ti­tu­lee­ra­ta van­han Hol­lywoo­din mes­ta­ri-pop­pa­rik­si?

Kuva

Kiitettävä kuva on kauttaaltaan jäsentynyt, ilmeikäs ja puhdas. Välähdyksittäin ilmiömäisen erottelva kuva nousee väkevästi aiemman Blu-ray yläpuolelle, mutta on silti enemmänkin hyvä kuin erinomainen. Kuvan kontrasti on napasti kohdillaan ja myös väritoisto on luonnollista. Tänä vuonna tasavuosia täyttävä elokuva on tuskin koskaan näyttänyt paremmalta.

Ääni

Erinomainen ääniraita toistaa konetulen, dialogin ja tangot mukisematta ja kaapin paikan näyttäen. Dialogia ei tarvitse koskaan arvailla ja vieno tilakuva mukanaan vaivatta.

Ekstrat

Elokuvan 4K-levy on ekstraton, joten kaikki lisukkeet löytyvät HD-version levyltä. Ekstrojen helmi on uusi erinomainen making of -dokumentti (43 min.), joka tekee tiliä elokuvan synnystä ihailtavan tasapäisesti ja rikkaasti. Mukana on myös traileri ja yllättävän kattava kuvagalleria, johon kuuluu nyt myös korkeatasoiset skannaukset elokuvan käsikirjoituksesta ja kuvakäsikirjoituksesta. (IJ)
31/05/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy