Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Everest

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Vuo­den 1996 to­si­ta­pah­tu­miin pe­rus­tu­va hur­ja ta­ri­na ryhmästä elä­mys­mat­kai­li­joi­ta, jot­ka pyr­kivät Eve­res­tin hui­pul­le enemmän ra­hal­la ja tah­dol­la kuin rau­dan lu­jal­la osaa­mi­sel­la.

Vuo­den 1996 to­si­ta­pah­tu­miin pe­rus­tu­va hur­ja ta­ri­na ryhmästä elä­mys­mat­kai­li­joi­ta, jot­ka pyr­kivät Eve­res­tin hui­pul­le enemmän ra­hal­la ja tah­dol­la kuin rau­dan lu­jal­la osaa­mi­sel­la. Rob Hal­lin (Ja­son Clar­ke) ja Scott Fisc­he­rin (Ja­ke Gyl­len­haal) vetämät kii­pei­ly­ryhmät veivät hui­pul­le 16 roi­mas­ti mak­sa­vaa asia­kas­ta 6 op­paan ja 15 sher­pan voi­min, mut­ta vas­toinkäy­mis­ten käy­tyä yli­voi­mai­sik­si seu­ruees­ta kah­dek­san jäi vuo­ren rin­teil­le.
E­ve­res­tin kii­pei­ly­tu­ris­min al­kuai­koi­hin si­joit­tu­va elo­ku­va va­kuut­taa vah­val­la läsnäo­lon tun­nul­la, jon­ka ka­pel­li­mes­ta­ri­na is­lan­ti­lai­nen Bal­ta­sar Kormá­kur tun­tuu ole­van mitä suu­rem­mis­sa mää­rin mies oi­keas­sa pai­kas­sa. Ver­ti­cal Li­mi­tin kal­tais­ten raf­laa­vien spek­taak­ke­lei­den si­jaan elo­ku­va tar­joaa vir­heettömän au­tent­ti­sel­ta mais­tu­van ja lä­peensä kou­kut­ta­van mat­kan, jos­sa nou­sun jän­ni­tys kään­tyy hui­pul­la vat­saa vääntäväk­si eloonjää­mis­tais­te­luk­si luon­non­voi­mia ja ke­hon ra­joit­tei­ta vas­taan. Jo­pa hur­jim­mat toi­min­ta­jak­sot tun­tu­vat py­syvän us­kol­li­si­na to­si­ta­pah­tu­mil­le ja välttävän ta­va­no­mai­set Hol­lywood-k­li­seet. Oh­jaa­ja ker­too mo­tok­seen ku­vauk­sis­sa "P­lea­se, no ac­ting", ja tämä ai­tous nä­kyy myös lop­pu­tu­lok­ses­sa.
E­lo­ku­van synkkä lop­pu­tu­le­ma ti­pah­taa pers­pek­tii­viin tar­kas­tel­taes­sa vuo­ren his­to­rial­li­sia ti­las­to­ja, joi­den va­los­sa yk­si neljästä rin­tee­seen nous­sees­ta kii­pei­lijästä jäi mat­kal­le. Vuon­na 1996 nuo­si­joi­ta oli hämmäs­tyttävät 398 kap­pa­let­ta, jois­ta 12 me­neh­tyi.

Kuva, ääni & ekstrat

IMAX 3D:nä alunperin nähty elokuva on komeaa katsottavaa. Tuuli viuhuu uskottavasti kotiteatterissa ja majesteettiset huiput piirtyvät komeasti. Tämä ei suoranaisesti ole Hollywood-magnitudin efektisirkus, mutta paikallaolon illuusio on virheetön. Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, hyvä lyhyt making of (11 min.) ja tämän jatkeena koosteet tositarinasta (7 min.), kiipeilykoulusta (5 min.) ja studiokuvauksista (5 min.). (IJ)
16/02/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083059750

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy