Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Nightmare Alley

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 150 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418604646

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

1930-­lu­vun la­ma-ai­kaan si­joit­tu­va jännä­ri mie­hestä, jo­ka pes­tau­tuu hen­kensä pi­ti­mik­si kar­ne­vaa­liin hams­lan­ka­rik­si mut­ta huo­maa pian ky­ke­nevänsä pal­jon enemäpään.

1930-lu­vun la­ma-ai­kaan si­joit­tu­va jännä­ri mie­hestä (B­rad­ley Coo­per), jo­ka pes­tau­tuu hen­kensä pi­ti­mik­si kar­ne­vaa­liin hams­lan­ka­rik­si mut­ta huo­maa pian ky­ke­nevänsä pal­jon enemäpään. Vähä vähältä show muut­tuu suu­rie­lei­semmäk­si ja pa­nok­set kestämättömäm­mik­si kun­nes kort­ti­ta­los­sa on lo­pul­ta muu­ta­ma hah­mo lii­kaa.
U­pean pe­rio­di­se­pit­teen muo­toon ra­ken­net­tu jännä­ri ta­pai­lee film noir -hen­kistä il­mai­sua ta­ri­naan­sa ja miljöitään myö­ten, mut­ta ky­se on vielä vii­run ver­ran pai­na­jais­mai­sem­mas­ta unes­ta. Hal­li­tus­ti rön­syi­levä maail­ma, kol­kon fa­ta­lis­ti­set hah­mot ja näppärä ta­ri­na pu­nou­tu­vat tässä eri­no­mai­sek­si teat­te­rik­si, jon­ka seu­raa­van näytök­sen lop­pu­tu­le­mas­ta ei kos­kaan voi ol­la var­ma. It­se lop­pu­ka­neet­ti on pe­rin ar­vat­ta­va, mut­ta mat­ka sin­ne kaik­kea muu­ta.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Wil­liam Lind­say Gres­ha­min sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin (1946).

Kuva

Komea periodikuva on tummasävyinen, värikylläinen ja miellyttävän jäsentynyt. Lama-ajan särmäkäs rujous välittyy hienosti kulahtaneiden miljöiden kautta, eikä anti voisi olla hiotumpaa kaikessa ränsistyneisyydessään.

Ääni

Tyylikkään dramaattinen ääniraita osaa tarvittaessa toistaa dialoginsa teatraalisesti, mutta löytää tämän vastapainoksi asiallisen arkisen, sateisen ja ambienssissaan rikkaan miljöön.

Ekstrat

Ekstroissa kolme koostetta elokuvan tyylistä, puvustuksesta ja lavastuksest (yht. 25 min.). (IJ)
09/05/2022
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy