Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Haamujen kosto

Scrooged 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Epä­ta­sai­nen jou­lu­ko­me­dia tv-­po­mos­ta, jo­ka op­pii ai­van jou­lun al­la ih­mi­sen ta­voil­le kol­men aa­veen vie­rai­lu­jen myötä.

Epä­ta­sai­nen jou­lu­ko­me­dia tv-po­mos­ta (Bill Mur­ray), jo­ka op­pii ai­van jou­lun al­la ih­mi­sen ta­voil­le kol­men aa­veen vie­rai­lu­jen myötä. Char­les Dic­ken­sin klas­sik­ko­sa­tuun pe­rus­tu­va ta­ri­na päästää Bil­li Mur­rayn ir­rot­te­le­maan ja muun­tau­tu­maan it­se­kes­kei­sestä sias­ta yh­teis­kun­ta­kel­poi­sek­si jou­lu­pos­suk­si.
Sa­tur­day Night Li­ve -kä­si­kir­joit­ta­jien teks­tiin poh­jaa­va epi­so­di toi­mii niin ko­me­dian kuin draa­man­kin ta­sol­la, mut­ta ai­van klas­si­kok­si tästä ei ole. Pääo­sal­leen Mur­rayl­le tämä oli pa­luu elo­ku­vien te­ke­mi­sen neljän vuo­den hia­tuk­sen jäl­keen ja en­simmäi­nen elo­ku­va il­miömäi­seen me­nys­tyk­seen nous­seen Haa­mu­jen­gin jäl­keen, jon­ka selkään tässä­kin elo­ku­vas­sa nous­taan.
E­lo­ku­va poh­jau­tuu Cha­les Dic­ken­sin no­vel­liin "A Ch­rist­mas Ca­rol" (1843).

Kuva

Upea kuva on filmimäinen, vakaa ja luonteva. Lähikuvissa on tarjolla reippaasti yksityiskohtia ja väritoisto on vaikuttavan puhtaasti kohdillaan. Kun vieläpä filmirae on mainiosti hallussa on anti kokolailla vaikuttavasti ja maukkaasti modernisoitua.

Ääni

Puhtaan ongelmaton ääniraita toistaa dialogin luontevan läsnäolevasti ja vaikka tehostepuoli on ulosanniltaan hivenen tiukkaa on kokonaisuus vaivaton.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, pilailua lavasteissa Murrayn johdolla (yht. 9 min.), making of (14 min.) ja kolme koostetta ilmeestä, efekteistä ja elokuvan modernisoinnista (yht. 30 min.). (IJ)
24/12/2023

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1988Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028661

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy