Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Yön kuumuudessa

In the Heat of the Night 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1967Kesto: minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 1.85*
  
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 76236EAN: 6416548549316

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ken­ne­dy-­mur­hien vä­li­nen ajan­jak­so tih­kui kuu­maa hi­keä ja kyl­miä te­ko­ja Yh­dys­val­lois­sa.

Ken­ne­dy-mur­hien vä­li­nen ajan­jak­so tih­kui kuu­maa hi­keä ja kyl­miä te­ko­ja Yh­dys­val­lois­sa. Kaik­ki kul­mi­noi­tui etelässä, kun nuo­ri nai­nen kieltäy­tyi an­ta­mas­ta paik­kaan­sa bus­sis­sa val­koi­sel­le ja mus­ta nuo­ri mies kir­joit­tau­tui sisään Mis­sis­si­pin Ox­for­din ylio­pis­toon. Nor­man Jewi­son pu­ris­ti tästä jän­nit­teestä eri­no­mai­sen elo­ku­van.
Suur­kau­pun­gin huip­puet­sivä (Sid­ney Poi­tier) suu­rin piir­tein hei­tetään pik­ku­kau­pun­gin put­kaan, kun hän on odot­ta­mas­sa ju­nayh­teyttään. Per­soo­nal­li­nen si­ka­nis­kas­he­rif­fi (Rod Stei­ger) ei voi sietää miestä, mut­ta op­por­tu­nis­ti­na ymmärtää mie­hen am­mat­ti­tai­don ar­von mur­ha­tut­ki­muk­sen tak­kuil­les­sa. Vas­ta­poo­lit al­ka­vat pik­ku­hil­jaa ymmärtää toi­siaan. Ca­sab­lan­ca­mai­nen mah­dot­to­man ystä­vyy­den ku­vaus ta­ka­si elo­ku­van klas­sik­koa­se­man. Jewi­son ymmär­si oma­koh­tai­ses­ti, kuin­ka yh­teisö is­kee pie­neen­kin syrjä­hyp­pyyn ja eri­lai­suu­teen. Hän kär­si nuo­re­na ni­mestään jo­pa va­paa­mie­li­sessä Ka­na­das­sa, kos­ka pie­nellä vään­te­lyllä hä­nen ni­mensä tar­koit­taa "nor­maa­lia juu­ta­lai­sen pens­kaa".
S­tei­ger eläy­tyi etelän ak­sent­tiin­sa pe­lot­ta­val­la voi­mal­la. Hu­vit­ta­vas­ti hä­nen me­soa­mi­sen­sa kuu­los­taa ai­na­kin suo­ma­lais­kor­vis­sa jo­ten­kin Mar­lon Bran­dol­ta. Te­kikö hän sa­mal­la pa­ro­diaa näyt­te­lijästä, jo­ta in­ho­si?
E­lo­ku­van poh­jal­ta tuo­tet­tiin 1980- ja 1990-lu­ku­jen vaih­tees­sa laa­du­kas tv-sar­ja, jos­sa Stei­ge­rin roo­lin ot­ti su­la­vas­ti re­pub­li­kaa­nis­ten roo­lien eri­kois­mies Car­rol O'­Con­nor, jon­ka bra­vuu­ri oli aiem­min hit­ti­sar­ja Per­he on pa­hin ja sen pää­hen­kilö Arc­hie Bun­ker.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Kuva on terävöitetty. Luultavasti hieman liikaa, koska se ei käyttäytyy ajoittain mielivaltaisesti. Ekstroissa kuvagalleria, traileri, triviaruutuja, biografiat ja filmografiat. (PS)
05/11/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy