Liki kolmekymmentä vuotta sitten nuoruuttaan viettäneet tietävät takuulla elokuvat Buddy Holly Story ja American Hot Wax, vaikka suuri yleisö tunsikin enemmän vetoa 1950-luvun rock ’n’ roll –ilmiötä pastissinomaisesti kuvanneen Happy Days –televisiosarjaan ja John Travoltan tähdittämään Greaseen.
Liki kolmekymmentä vuotta sitten nuoruuttaan viettäneet tietävät takuulla elokuvat Buddy Holly Story ja American Hot Wax, vaikka suuri yleisö tunsikin enemmän vetoa 1950-luvun rock ’n’ roll –ilmiötä pastissinomaisesti kuvanneen Happy Days –televisiosarjaan ja John Travoltan tähdittämään Greaseen. Edellä mainitut jäivät silti paremmin historiaan dokumentinomaisen tarkkuutensa takia.
Suomessa ihailtiin eniten Eddie Cochrania ja Gene Vincentiä, vaikka Holly vaikutti pisimmälle, jopa suoraan Beatlesien ja Holliesin nimeen, ja sitäkin enemmän kaikkeen vuoden 1958 jälkeiseen rockmusiikkiin.
Itse Holly-elokuva ei juurikaan valota musiikin tai miehen taustoja, mutta Gary Buseyn ja kumppanien itse laulamat ja soittamat klassikot onnistuivat luomaan aidot soundit, joita ei alkuperäisesitysten playbackina ikinä saavutettaisi. Hämmästyttävintä on se, että tuotantotaloudellisista syistä ohjaaja käytti ensimmäistä otosta, harvoin toista. Historialliset epätarkkuudetkin johtuivat tuotannollisista syistä. Oikeita Crickets-muusikoiden nimiä ei voinut käyttää, ja kvintetti vaihtui kvartettiin.
Kuva ei häikäise tarkkuudellaan, mutta istuu ilmaisuun. Stereoraita hakee takakaiuttimista ainakin keikkahälyä, mutta on muuten aika tunkkainen. Musiikki soi komeasti. Ekstroihin on tallennettu traileri.