Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Kagemusha – varjokenraali

Kagemusha 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1980Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.88
Ääniraita: Dolby Digital 4.0
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 15018EAN: 64620067

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kio­ton val­loit­ta­mis­ta ha­vit­te­le­va Ja­pa­nin feo­daa­lia­jan ken­raa­li saa sur­man­sa, mut­ta kak­soi­so­len­to jat­kaa hal­lit­se­mis­ta ja suo­riu­tuu tehtävästään al­ku­peräistä pa­rem­min.

Kio­ton val­loit­ta­mis­ta ha­vit­te­le­va Ja­pa­nin feo­daa­lia­jan ken­raa­li saa sur­man­sa, mut­ta kak­soi­so­len­to jat­kaa hal­lit­se­mis­ta ja suo­riu­tuu tehtävästään al­ku­peräistä pa­rem­min.
Ku­ro­sawan ame­rik­ka­lai­sel­la ra­hal­la tuo­tet­tu uu­si il­mai­su tun­tuu pal­jon aiem­paa län­si­mai­sem­mal­ta, val­ta­vir­ran seik­kai­lue­lo­ku­vas­ta tu­tul­ta. Oh­jaa­ja hal­lit­see tämän­kin, on­han hä­nen klas­sik­ko­jaan pi­det­ty ai­koi­naan Ja­pa­nis­sa hä­vyttömän ame­rik­ka­lais­tyy­li­sinä.
E­lo­ku­va ker­too her­kul­li­ses­ti po­liit­ti­sen hal­lin­non tär­keimmästä säännöstä: se ei ole tär­keää, mi­ten asiat ovat, vaan miltä ne näyttävät. (PS)

Kuva, ääni & ekstrat

Kurosawan ensimmäinen värielokuva kylpee samuraiajan voimakkaissa sävyissä. Hieman kohinainen ja rakeinen kuva. Ääniraita kuulostaa voimattomalta ja tilaa luodaan takana vain vähän. Ei ekstroja. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy