Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

American Graffiti

Svengijengi '62 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1973Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA Stereo
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582892017

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Geor­ge Lu­ca­sia ke­hoi­tet­tiin ko­kei­le­maan mainst­ream-d­raa­maa lip­pu­luu­kuil­la flo­pan­neen esi­koi­sen jäl­keen.

Geor­ge Lu­ca­sia ke­hoi­tet­tiin ko­kei­le­maan mainst­ream-d­raa­maa lip­pu­luu­kuil­la flo­pan­neen esi­koi­sen jäl­keen. Tu­lok­se­na oli näpäsäkkä pa­la 60-lu­vun tei­nielämää Ame­ri­kas­sa. Lu­ca­sin aja­tuk­se­na oli do­ku­men­toi­da yh­den ai­ka­kau­den lop­pu, mikä tar­koit­taa tässä sekä kas­vu­ta­ri­naa että pa­laa po­pu­laa­ri­his­to­riaa. Elo­ku­va ei yritä sol­mia yhtä suur­ta ta­ri­nan kaar­ta tai elämän­fi­lo­so­fiaa vaan seu­raa pa­ria­kym­mentä nuor­ta lä­pi krui­sai­lun ja tei­ni­seu­rus­te­lun vä­rittämän yön.
Mo­ni­ta­hoi­nen ja yk­si­tyis­koh­tiaan myö­ten elävä draa­ma jää kes­ki­vai­heil­taan hie­man hi­taam­man­puo­lei­sek­si, mut­ta nou­see ko­ko­nai­suu­te­na lup­sa­kan peh­mo­fa­ta­lis­ti­sek­si nuo­ri­so­ker­to­muk­sek­si. Kai­kis­sa hah­mois­sa tun­tuu ole­van pa­la Lu­ca­sia, mut­ta toi­sin kuin tu­le­vien vuo­sien Jar Jar Bink­sissä tässä kaik­ki hah­mot ovat vielä yh­teis­kun­ta­kel­poi­sia. Oman vä­rinsä elo­ku­val­le an­taa myös mu­kaan saa­dut 300 an­tau­muk­sel­la res­tau­roi­tua au­toa, sven­gaa­va mu­siik­ki­rai­ta ja hur­ja määrä tu­le­via lef­fatäh­tiä nuo­ri­na kas­voi­na.

Kuva & ääni

Lucas halusi elokuvasta jukeboxin sekä ilmeeltään että soundiltaan, ja näin myös tapahtui. Ikäisekseen oikein hyvä kuva on väritoistoaan myöten huolitellun hallittu ja luonteva. Jälki on tyylikkään tummasävyistä, näyttävän filmimäistä ja kiitettävän yksityiskohtaista. Filmikohina on lievää ja printti muutoinkin levollinen. Lähes nonstoppina tapahtumien taustalla kuultava periodimusiikkiraita soi puhtaasti ja dialogi välittyy luontevasti.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan videokommenttiraita, popupraita musiikista, erinomainen moniosainen making of (78 min.), koenäytöksiä (23 min.) ja traileri. Näistä ohjaajan kommenttiraita tarjoaa viihdyttävästi lihaa elokuvan ympärille ja making of -kooste puolestaan loistaa tuomalla kaikki näyttelijät isot nimet mukaan lukien kertomaan muistojaan ajasta ja elokuvantekemisestä. Kommenttiraidan video-ominaisuus ei kuitenkaan oikeastaan lisää mitään kommenttiraitaan. Kannessa ei mainita kaikkia levyn ekstroja. (IJ)
21/06/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy