Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tri. Outolempi, eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Dr. Strangelove Or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1963Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.66*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 68818EAN: 5051160248271

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­mis­ta ruu­miin­nes­teistään huo­les­tu­nut im­po­tent­ti jenk­ki­ken­raa­li päättää oma-a­loit­tei­ses­ti puh­dis­taa maan­sa kom­mu­nis­teis­ta käyn­nistämällä ydin­so­dan Neu­vos­to­lii­ton kans­sa.

O­mis­ta ruu­miin­nes­teistään huo­les­tu­nut im­po­tent­ti jenk­ki­ken­raa­li päättää oma-a­loit­tei­ses­ti puh­dis­taa maan­sa kom­mu­nis­teis­ta käyn­nistämällä ydin­so­dan Neu­vos­to­lii­ton kans­sa. Ylem­pi so­ti­las­joh­to ei ky­ke­ne pe­ru­maan käyn­nis­tet­tyjä ta­pah­tu­mia, jo­ten ai­noa rat­kai­su tun­tuu ole­van täy­si­mit­tai­nen si­tou­tu­mi­nen venäläi­seen ru­let­tiin.
S­tan­ley Kub­ric­kin luot­saa­ma, lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja imi­toi­tu ne­ro­kas mus­ta­ko­me­dia tar­joi­lee aja­tuk­sia herät­te­levän ta­ri­nan us­ko­mat­to­mien hen­kilö­hah­mo­jen ja ins­pi­roi­tu­neen dia­lo­gin kaut­ta. Syystä­kin tätä klas­si­kok­si ni­mi­tetään.

Kuva & ääni

Hallittu mustavalkokuva on vaihtelevasta rakeisuudestaan huolimatta miellyttävän levollinen ja ratkaisevasti yksityiskohtaisempi kuin aiemmat DVD-julkaisut. Pieni rakeisuus kuuluu toki miltei asiaan, eikä printtivirheitäkään juuri esiinny. Tuliterän HD-elokuvan kanssa jälki ei aivan kilpaile, mutta lähtökohdat huomioiden jälki ansaitsee hyvinkin kiitettävän arvosanan. Äänipuolella mukana on sekä alkuperäinen Dolby Digital mono-raita, että uusi häviötön Dolby TrueHD 5.1 -raita. Uusi TrueHD-ääniraita avartaa hillitysti äänimaailmaa keskikauttimen ulkopuolelle, vaikka pysytteleekin yhä pääosin etusektorilla.

Ekstrat

Ekstrojen keskeisintä antia edustaa upean kattava ja rehellinen dokumentti elokuvan synnystä (46 min.) sekä mielenkiintoinen haastatteluista koostettu dokumentti kylmästä sodasta (30 min.). Lisäksi mukana on triviaa ja haastattelupätkiä tarjoileva kuva-kuvassa-toiminto, pidennetty Robert McNamaran haastattelu (24 min.), mainostarkoituksiin tehtyjä haastattelupätkiä (7 min.) ja koosteet Peter Sellersistä (18 min.) ja Stanley Kubrickista (14 min.). Harmillisesti elokuvan kuuluisia trailereita tai tv-spotteja ei ole päätynyt mukaan. (IJ)
02/12/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy