Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tykkivene Jangtse-joella

The Sand Pebbles 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1966Kesto: 183 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 75139EAN: 6438044092264

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­ri­lai­se­na on han­ka­la ol­la jou­kos­sa.

E­ri­lai­se­na on han­ka­la ol­la jou­kos­sa. So­ta­her­ro­jen re­pimä Kii­na 1926: uu­si ko­ne­mes­ta­ri (S­te­ve Mc­Queen) saa­puu kum­mal­li­sel­le ku­lijär­jes­telmäl­le toi­min­tan­sa pe­rus­ta­val­le tyk­ki­ve­neel­le ja ky­see­na­lais­taa he­ti kap­tee­nin (Ric­hard Cren­na) toi­min­ta­ta­vat.
Mie­het keräävät 200 dol­la­ria va­paut­taak­seen neit­syen ilo­ta­los­ta.
Ti­lan­ne tii­vis­tyy Tsiang Kai-Se­kin ja kom­mu­nis­tien käyttäessä tyk­ki­ve­neen mie­histöä po­liit­ti­siin päämää­riin, ja mie­histö ha­luai­si uh­ra­ta in­di­vi­dua­lis­ti­sen ko­ne­mes­ta­rin­sa. Lop­pu­rat­kai­sus­sa mi­ta­taan lä­he­tys­saar­naa­jien naii­vius val­ta­po­liit­ti­sen prag­ma­tis­min mit­ta­ril­la.
K­las­sik­ko-oh­jaa­jan elo­ku­va on­nis­tuu ole­maan ra­sis­ti­nen ja im­pe­ria­lis­min vas­tai­nen yhtä ai­kaa. Ko­vin pitkä­kin se on, ja lop­pu ei ai­van lu­nas­ta odo­tuk­sia. Pe­ru­sas­tel­ma on kuin kir­joi­tet­tu Mc­Quee­nil­le, jo­ka oli luon­teel­taan yk­sinäi­nen ja vas­tus­ti mie­lellään val­ta­pitä­viä eikä tun­te­nut enem­mistön kans­sa sa­moin. Ric­hard M. Ken­nan ro­maa­niin pe­rus­tu­va elo­ku­va teh­tiin ro­tu­ky­sy­mys­ten ja Viet­na­min so­dan pul­pah­taes­sa ame­rik­ka­lai­seen kah­vipöy­tiin. Pe­ru­sa­ja­tus tun­tuu ole­van, et­tei oli­si syytä ope­roi­da vie­rail­la mail­la. Siinä käy yleensä keh­nos­ti vuo­si­kym­me­nestä toi­seen.

Kuva, ääni & ekstrat

Jo 20th Century Fox Classics –sarjan DVD:n CinemaScope-kuva näytti komealta, mutta BD tarjoaa paljon tarkempaa erottelua. Vastavuoroisesti rakeetkin sitten erottuvat hyvin, josta hyvänä esimerkkinä tykkiveneen ensimmäinen peruskuva. Ääniraita oli aiemmin levitetty neljälle kanavalle, mutta käytännössä yhden kanavan takapää pysyi hiljaa. Näin on pakkaamattomassa DTS:ssäkin, mutta kaikki toimii luontevasti ja tarkasti. Ekstroissa 14+10 min. radio-ohjelmat, kolme radiomainosta, kuvagalleria, kommenttiraita ja traileri kuten DVD:ssäkin, mutta lisänä tarjotaan 64+11+11+13+14+9 min. dokumentit, triviaraita ja 13 ylimääräistä kohtausta. Elokuvan kokonaiskesto sisältää alkumusiikin ja väliajan. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy