Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Tarzan

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1999Kesto: 85 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.0
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Dis­neyn ver­sio 1900-­lu­vun suo­si­tuim­mas­ta san­ka­ris­ta sai hyvät ar­vos­te­lut jo­ka puo­lel­la.

Dis­neyn ver­sio 1900-lu­vun suo­si­tuim­mas­ta san­ka­ris­ta sai hyvät ar­vos­te­lut jo­ka puo­lel­la. Ani­maa­tio on­kin il­man muu­ta neljän täh­den ar­voi­nen, jos sitä ar­vioi nor­maa­lein kri­tee­rein. Van­nou­tu­nut Ed­gar Ri­ce Bur­rough­sin tuo­tan­non tut­ki­ja ei kui­ten­kaan voi ol­la her­mos­tu­mat­ta tar­peet­to­mien muu­tos­ten ta­kia.
MGM:n ja RKO:n fil­meillä ei ol­lut juu­ri­kaan te­ke­mistä al­ku­peräis­ten ERB:n ro­maa­nien kans­sa. Tie­ten tah­toen sa­mat vir­heet kui­ten­kin tois­tet­tiin.
Ai­to Tar­zan oli ja­lo rous­sea­lai­nen vil­li, eikä mikään pitkä­leu­kai­nen, liaa­ni­lau­tai­le­va tei­ni.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen, täysin virheetön animaatiokuva. DS-raita on aktiivinen, vaikka ei tietysti vedä vertoja englanninkielisen 5.0-äänen voimalle ja sävykkyydelle. R1-versiossa oli vikana se, että vasen etu- ja vasen takakaiutin soittivat samaa kanavaa. Asia korjattiin SE-versioon ja tähän R2-levyyn. Subwooferin puutetta ei juuri huomaa. Ekstroja: tarinan kehittelyä (3 min) seuraa erityisen havainnollisesti kahdessa alakkaisessa laatikossa toteutetun kuvakäsikirjoituksen ja lopullisen filmin vertailun avulla (3 min). Poistettuja kohtauksia (8 min) kuvataan upeasti storyboardin kautta valmiiden äänitehosteiden ryydittämänä. Musiikin säveltämistä (n. 3 min) ja eri kieliversioiden tarkastelua (2 min), visailu ja satukirja, kaksi Phil Collinsin musiikkivideota ja yksi otos Phil Collinsista yhdessä ‘N Syncin kanssa. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy