Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Mulan

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2020Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418567811

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Dis­neyn näy­tel­ty ver­sio sa­man­ni­mi­sestä piir­ros­seik­kai­lus­ta on ten­hoa­va trip­pi, jo­ka flirt­tai­lee pai­koin sa­dun ja pai­koin ai­kuis­ten elo­ku­van kans­sa mut­ta löytää paik­kan­sa tu­ke­vas­ti näi­den vä­li­maas­tos­ta.

Dis­neyn näy­tel­ty ver­sio sa­man­ni­mi­sestä piir­ros­seik­kai­lus­ta on ten­hoa­va trip­pi, jo­ka flirt­tai­lee pai­koin sa­dun ja pai­koin ai­kuis­ten elo­ku­van kans­sa mut­ta löytää paik­kan­sa tu­ke­vas­ti näi­den vä­li­maas­tos­ta.
Vi­suaa­li­ses­ti elo­ku­va on hui­kean hiot­tu ki­ma­ra, jo­ka an­taa pe­rio­di­pa­ti­nal­le kau­niin sa­tu­mai­sen ja mil­tei tai­teel­li­sin am­bi­tioin la­da­tun kuo­sin. Tämä on kuin hii­pivän tii­ke­rin ja pii­lo­te­tun lo­hikäär­meen sa­tu­si­sar, jos­sa juos­taan ylös ki­vi­muu­re­ja, lennäh­detään il­maan hauk­ka­na tai ko­ti­pa­han ka­nan perässä. Lop­pu­tu­los on len­no­kas ja vi­vah­tei­ta pur­sua­va sa­tu­seik­kai­lu, jos­sa yrit­te­liäs teat­raa­li­suus vie mo­nin­pai­koin voi­ton it­se ta­ri­nas­ta. Ku­vas­seik­kai­lu­na ja vi­suaa­li­se­na rie­mu­ty­ki­tyk­senä tämä on vai­vat­to­man viih­dyttävä.

Kuva

Upean värikylläinen ja virheettömän vakaa kuva sykkii näyttävästi satumaisten elementtien ja periodipatinan välillä. Energinen ja dynaaminen kuvaussuunnittelu on kaikessa rikkaudessaan ja animaation lennokkuutta lähestyvissä tehosteissaan oikeastaan uranuurtaja piirroselokuvan ja live-elokuvan välillä. Kokonaisuus on vetoava ja virkeä spektaakkeli, joka maistuu yhtä aikaa teatterilta, kulttuurimatkalta ja hurjalta piirrosseikkailulta yhtään osa-aluetta uhraamatta. Jälki yltää välähdyksittäin miltei 4K-sarjaan, joten olisi mielenkiintoista nähdä tämä 4K:na.

Ääni

Ääniraita on kuvan tapaan rikas, energinen ja elävä. Paikoin anti tuntuu jälkiäänitetyltä, mutta taival tehosteita ja musiikkia myöten tenhoava. Myös tilakuva on omiaan lisäämään tapahtumien imua.

Ekstrat

Ekstroissa viisi lyhyttä koostetta, poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (7 min.) ja kolme musiikkivideota eri versioina (Christina Aquileran ”Reflection”, sama Yifei Liun tulkitseman englanniksi ja mandariinikiinaksi, Aquileran ”Loyal True Brave”). (IJ)
17/09/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy