Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

War of the Worlds

Maailmojen sota 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 200676EAN: 7332431995727

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­te­ven Spiel­ber­gin tul­kin­ta H. G. Well­sin klas­si­kos­ta uu­dis­taa näpsäkäs­ti ku­vas­toa, mut­ta ete­nee niin koh­mees­sa, että dra­maat­ti­sim­mas­ta­kaan sel­viy­ty­mis­tais­te­lun vai­hees­ta on vai­kea in­nos­tua.

S­te­ven Spiel­ber­gin tul­kin­ta H. G. Well­sin klas­si­kos­ta uu­dis­taa näpsäkäs­ti ku­vas­toa, mut­ta ete­nee niin koh­mees­sa, että dra­maat­ti­sim­mas­ta­kaan sel­viy­ty­mis­tais­te­lun vai­hees­ta on vai­kea in­nos­tua. Vi­suaa­lit ovat mie­len­kiin­toi­sia, mut­ta me­kaa­ni­nen ry­mis­te­ly jättää ikävä kyllä väljäh­ty­neen pop­cor­nin maun jäl­keensä.
Tie­teisjännä­rit ja kai­ken­kar­vai­set ka­tast­ro­fie­lo­ku­vat ovat yleensä viih­dyttä­viä pah­vi­sis­ta hah­mois­taan huo­li­mat­ta. Tässä puo­linössö per­heen isä (Tom Crui­se), ka­pi­noi­va tei­ni­poi­ka ja ai­noa­na jär­jen ää­nenä toi­mi­va pik­ku­tyttö (Da­ko­ta Fan­ning) kui­ten­kin ylittävät ra­jan funk­tio­naa­li­sis­ta pah­viu­kois­ta ra­sit­ta­van kli­sei­siin kar­ri­ka­tyy­rei­hin, joi­den lii­mauk­set pul­lis­te­le­vat liial­li­sen kun­nian­hi­mon myötä. Her­neen­ko­koi­sil­la mus­ke­leil­la ei kan­nat­tai­si uhi­tel­la.

Kuva & ääni

Aiemman DVD:n tavoin kuva on erittäin rakeinen ja HD-kuvaksi myös huomattavan pehmeä. Kyse on toki taiteellisesta valinnasta, eikä levyn heikkoudesta, mutta teräväpiirtokuva tuo käytännössä hyvin vähän lisää aiempaan kokemukseen. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita sitä vastoin soi aggressiivisemmin kuin edeltäjänsä ja erityisesti salamat ja scifi-aseet kärventävät kotiteatteria asiallisesti.

Ekstrat

Ekstrojen parhaimmistoa edustavat kattava tuotantopäiväkirja (92 min.), teaseri (HD) ja sarja koosteita alkuperäiselokuvan muistelusta (8 min.), Wellsin elämästä (7 min.) ja musiikin säveltämisestä (12 min.). Lisäksi mukana on kuvagalleria ja koosteet tarinan päivittämisestä (8 min.), esivisualisointiprosessista (8 min.), hahmoista (13 min.), tripodien suunnitelusta (14 min.) ja ei oikein mistään (3 min.). Kaikki esktrat on tekstitetty suomeksi, mutta vain teaseri esitetään HD-muodossa. (IJ)
20/08/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy