Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1981Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038813

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

S­te­ven Spiel­berg ja Geor­ge Lu­cas is­kivät kul­ta­suo­neen läh­tiessään luo­maan uut­ta hah­moa 1930-­lu­vun toi­min­ta­san­ka­rit esi­ku­va­naan.

S­te­ven Spiel­berg ja Geor­ge Lu­cas is­kivät kul­ta­suo­neen läh­tiessään luo­maan uut­ta hah­moa 1930-lu­vun toi­min­ta­san­ka­rit esi­ku­va­naan. Symp­pis hau­dan­ryöstäjä ja ark­keo­lo­gien rocktäh­ti In­dia­na Jo­nes is­kos­ti it­sensä jo en­simmäi­sellä elo­ku­val­laan po­pu­laa­ri­kult­tuu­rin iko­nik­si. Hah­mo oli kuin na­ku­tet­tu Har­ri­son For­dil­le, jol­le tämä on Han So­lon maanlä­hei­sem­pi serk­ku. Vä­rikäs ja in­hi­mil­li­nen san­ka­ri, len­no­kas, hi­ve­nen fan­tas­ti­nen ja egyp­to­lo­gial­la maus­tet­tu ta­ri­na ja pa­hik­si­na ai­kaan mai­nios­ti is­tu­vat nat­sit — tästä ei enää toi­min­ta­seik­kai­lu juu­ri pa­ra­ne.

Kuva & ääni

Elokuvan ystävät arvostavat varmasti restauroinnissa nähtyä vaivaa, sillä sekä kuvan että äänen saralla on tarjolla hyvää vakaata jälkeä vaikka tuliteräksi elokuvaksi tätä ei erehdy luulemaan eikä teräväpiirtokuva tipauta leukaa uusilla yksityiskohdilla. Hyvä kuva parantaa hyvin pehmoisesta ja paikon jopa puhkipalaneesta alkukohtauksesta lopun aavikkoseikkailuihin ja selviää mainiosti myös hämyisästä käärmeholviepisodista. Matkan varrelle mahtuu useita lähdemateriaalista johtuvia pehmeitä otoksia, mutta jälki näyttää silti parhaimmillaan hiuksenhienosti DVD:tä erottelevammalta. Rakeisuutta ei - osin pehmeydestä johtuen - ole nähtävissä eikä liioin roskaa tai muitakaan häiriötekijöitä. Dialogi toituu moitteettoman selkeästi ja luontevasti, mutta kuulostaa nykymittapuulla ripauksen kylmältä. Teemamusiikki sitä vastoin soi komeasti ja myös tehosteet välittyvät hyvin.

Ekstrat

Elokuva on julkaistu Suomessa vain osana kaikki neljä Indiana Jones -seikkailua käsittävänä boksina, jolta elokuva on tässä arvioitu. Varinaiset ekstrat löytyvät boksin lisukelevyltä, mutta tällä levyllä ekstroissa nähdään alkuperäinen teaseri ja traileri sekä uudelleenjulkaiun traileri. (IJ)
07/10/2012
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy