Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Bronson

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 212610EAN: 5706137799088

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­na Bri­tan­nian vä­ki­val­tai­sim­pa­na van­ki­na tun­ne­tus­ta Char­lie Bron­so­nis­ta, jo­ka te­ki hak­kaa­mi­ses­ta ja tur­piin ot­ta­mi­ses­ta elämän­tyy­lin jo vuo­si­kym­me­niä en­nen Da­vid Finc­he­rin Fight Clu­bia.

To­si­ta­ri­na Bri­tan­nian vä­ki­val­tai­sim­pa­na van­ki­na tun­ne­tus­ta Char­lie Bron­so­nis­ta, jo­ka te­ki hak­kaa­mi­ses­ta ja tur­piin ot­ta­mi­ses­ta elämän­tyy­lin jo vuo­si­kym­me­niä en­nen Da­vid Finc­he­rin Fight Clu­bia. Ko­ko to­tuu­den tai mo­raa­li­saar­nan si­jaan elo­ku­va tar­joi­lee hie­man Jo­ke­ri­mai­sen psy­ko­paa­tin kar­ri­ka­tyy­rin, jo­ka kil­pai­lee rin­ta rin­nan Jack Nic­hol­so­nin ja Heath Led­ge­rin tap­pa­jak­lov­nien kans­sa.
Le­gen­daa­ri­sen ame­rik­ka­laisnäyt­te­lijän mu­kaan it­sensä ni­men­nyt mies sai alun­pe­rin seit­semän vuo­den tuo­mion pos­tin aseel­li­ses­ta ryöstöstä, mut­ta ryh­tyi sa­man­tien keräämään bo­nus­vuo­sia tap­pe­le­mal­la van­kien ja var­ti­joi­den kans­sa, ot­ta­mal­la pant­ti­van­ke­ja ja jär­jestämällä me­dias­sa as­ti no­tee­rat­tu­ja mel­la­koi­ta. Tämän elo­ku­van il­mes­tyessä mies on is­tu­nut erinäi­sissä Eng­lan­nin van­ki­lois­sa ja mie­li­sai­raa­lois­sa li­ki yhtä­jak­soi­ses­ti vuo­des­ta 1974 as­ti.
E­lo­ku­va­na tämä on kak­si­ja­koi­nen ta­paus. Yhtäältä Tom Har­dyn an­tau­muk­sel­la tul­kit­se­ma fyy­si­ses­ti vah­va, elämän­ta­vas­saan järkähtämätön ja mo­nes­ti koo­mi­nen­kin (mut­tei juu­ri nau­ru­na­lai­nen) hah­mo on vaa­ral­li­nen puo­les­ta­pu­hu­ja vä­ki­val­lal­le — var­sin­kin kes­ken­kas­vuis­ten kat­so­jien pii­rissä. Toi­saal­ta ruo­heas­ti ku­vi­tet­tu, kaa­vo­ja rik­ko­va ja an­teek­si­pyy­te­lemätön elo­ku­va on rai­kas trip­pi, jon­ka hal­vek­sut­ta­vas­sa pää­hah­mos­sa on il­man ohi­mol­ta vir­taa­vaa ver­ta­kin enemmän eloa ja kie­roa ka­ris­maa kuin mo­nis­sa vii­me vuo­sien Os­car-voit­ta­jis­sa yh­teensä.

Kuva, ääni & ekstrat

Voimakkaan rakeinen kuva pyrkii rosoiseen, väritoistoaan myöten karkeapiirtoiseen jälkeen, ja tällä kertaa efekti on onnistunut. Paikoin suorastaan ruma kuva on omiaan välittämään elokuvan toivottomat, rauniomaiset miljööt ja tunnelmat - niin vankilaympäristön kuin miehen sielunmaailman suhteen. Häviötön DTS-HD Master Audio ääniraita toistaa päähahmon monologin veitsenterävästi ja omalaatuiset musiikkivalinnat virheettömästi, mutta toistuviin nyrkkitappeluihin ei ole haluttu kiinnittää suurempaa huomiota. Ekstroissa keskinkertainen ohjaajan ja käsikirjoittajan kommenttiraita, oikean Bronsonin audiotervehdys (17 min.), making of (15 min.), kooste Tom Hardyn fyysisestä muutoksesta (6 min.) ja traileri. (IJ)
04/02/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy