Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Belfast

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 733018022607

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Ken­neth Bra­nagh'n osin oma­koh­tai­nen ker­to­mus elämästä 60-­lu­vun työväen­luok­kai­ses­sa Bel­fas­tis­sa.

Ken­neth Bra­nagh'n osin oma­koh­tai­nen ker­to­mus elämästä 60-lu­vun työväen­luok­kai­ses­sa Bel­fas­tis­sa. Kou­kut­ta­vas­ti vääntävä ta­ri­na löytää val­loit­ta­van elämän­myön­tei­sen tien lä­pi ar­jen vai­keuk­sien, joi­hin kuu­luu myös pro­tes­tant­tien ja ka­to­lis­ten vä­li­set vä­ki­val­tai­set yh­tee­no­tot. Pa­rem­pi elämä voi­si odot­taa jos­sa­kin muual­la, mut­ta on vai­kea jättää niitä ai­noi­ta tun­te­miaan juu­ria. Kort­te­li ja tu­tut kas­vot mää­rittävät oloa enemmän kuin ympä­rillä räjähtävät yh­tee­no­tot niin kauan kuin näi­den lo­maan tun­tuu mah­tu­van kyl­lik­si eloa.
Reip­paas­ti suit­su­tus­ta maail­mal­la osa­ke­seen saa­nut draa­ma (mm. par­haan elo­ku­van Os­car-eh­dok­kuus) on var­mal­la kä­dellä ja avoi­mel­la sydä­mellä ete­nevä ker­to­mus va­lin­nois­ta ja va­pau­des­ta, konf­lik­tis­ta ja pe­rin­teistä. Jo­kai­nen elo­ku­van mi­nuut­ti tun­tuu ar­jes­ta po­mi­tul­ta, näin eri­tyi­ses­ti Ciarán Hind­sin ja Ju­dy Denc­hin yh­tei­sissä koh­tauk­sis­sa, ja jo se on saa­vu­tus. Le­vyltä niin ikään löy­tyvä pois­lei­kat­tu epi­lo­gi oli­si ol­lut tämän elävän ki­ma­ran päät­teenä kar­kea tyy­li­vir­he, mut­ta se on­nek­si jäi leik­kauspöydän laa­tik­koon.

Kuva

Terävä ja hallittu mustavalkokuva ihastuttaa alusta asti. Musta on tässä mustaa ja harmaasävyt tästä valkoiseen elokuvamaisen hopeisia. Elokuva tuntuu käyttävän väriä siltana nykypäivän ja menneisyyden välillä, ikään kuin kertoakseen että kulttuuri ja taide ovat silta yli vuosikymmenten. Vetreä kuvaus uloittuu myös ajoittain perin taiteellisella silmällä sommiteltuihin kuvakulmiin, jotka eivät kuitenkaan riko tarinan imua.

Ääni

Puhdas ääniraita antaa dialogin puhua, mutta herää henkiin Van Morrisonin musiikin ja ajoittaisten kahakoiden kautta.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, siirappinen epilogi ohjaajan kommentein (6 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (3 min.), making of (10 min.) ja kooste tekijöiden lapsuuden muistoista (2 min.). (IJ)
28/07/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy