Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Man of the year

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2006Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 205352EAN: 5050582495065

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Talk show isäntä läh­tee mu­kaan pre­si­dent­ti­ki­saan tar­jo­tak­seen kan­sal­le re­hel­li­sen vaih­toeh­don — ja kii­tos suu­ry­ri­tyk­sen epä­re­hel­li­syy­den voit­taa ko­ko vaa­lit.

Talk show isäntä (Ro­bin Wil­liams) läh­tee mu­kaan pre­si­dent­ti­ki­saan tar­jo­tak­seen kan­sal­le re­hel­li­sen vaih­toeh­don — ja kii­tos suu­ry­ri­tyk­sen epä­re­hel­li­syy­den voit­taa ko­ko vaa­lit. Elo­ku­va tuo van­han Frank Cap­ra -k­las­si­kon "Mr Smith Goes to Was­hing­ton" ny­kypäivään am­men­ta­mal­la ko­val­la kä­dellä Yh­dys­val­to­jen vii­me vaa­leis­ta. Sa­mal­la poik­keuk­sel­li­sen teräväs­ti kir­joi­tet­tu ja usein stand up -ko­miik­kaan ver­hou­tu­va dia­lo­gi pu­huu enemmän asiaa ajan­koh­tai­sis­ta tee­mois­ta kuin mo­ni po­li­tik­ko eli­nai­ka­naan.
Po­lit­tiik­ka ei ole stand up -ko­mii­kas­sa vie­ras ai­he, ja ehkäpä sik­si myös elo­ku­va on­nis­tuu ole­maan yhtäai­kaa sekä viih­dyttävä että oi­keas­sa mo­nes­ta asias­ta. Myös yri­tys­maail­ma saa oman­sa, sillä Jeff Goldb­lu­mil­la on kun­nia ki­teyttää pörs­siyh­tiön bis­nek­sen teon mo­raa­li tii­viik­si pa­lo­pu­heek­si yh­dessä elo­ku­van muis­tet­ta­vim­mis­ta koh­tauk­sis­ta.
E­lo­ku­va­na tämä on mie­len­kiin­toi­nen yh­dis­telmä ko­me­diaa, draa­maa ja po­liit­tis­ta jännä­riä — il­man että lop­pu­tu­los oli­si mi­tenkään ha­ja­nai­nen tai vä­kinäi­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on sekä sisällöllisesti että tekniseltä toteutukseltaan erinomainen. Toisto on terävän yksityiskohtaista ja väreiltään miellyttävän lämmintä ja luonnollista. Lievää kohinaa pahempia vikojakaan ei onneksi nähdä. Ääniraita on upean välitön ja dokumenttimaiseen elokuvaan yllättävän iskevä, sekä musiikiltaan että ajoittaisilta tehosteiltaan. Myös tilakanavia muistetaan käyttää pienimuotoisesti. Ekstraton. (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy