Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Incredible Hulk

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582892499

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Edward Norton on Bruce Banner
Edward Norton on Bruce Banner
Liv Tyler on Betty Ross
Liv Tyler on Betty Ross
Tim Roth ja William Hurt
Tim Roth ja William Hurt
Tim Roth on urasotilas, joka saa päähänpiston Hulkin seerumista
Tim Roth on urasotilas, joka saa päähänpiston Hulkin seerumista
Rakastavaiset maailman puserruksessa
Rakastavaiset maailman puserruksessa
Tällä kertaa Hulk on hieman inhimillisemmän kokoinen järkäle kuin edellisosassa
Tällä kertaa Hulk on hieman inhimillisemmän kokoinen järkäle kuin edellisosassa
Rio De Janeiro, Virginia ja New York saavat luvan toimia elokuvan juhlavimpina näyttämöinä
Rio De Janeiro, Virginia ja New York saavat luvan toimia elokuvan juhlavimpina näyttämöinä

Elokuva

Ang Leen Hulk-p­sy­ko­te­ra­pian jä­tet­tyä yleisöt kylmäk­si käyn­nis­tet­tiin ta­ri­na uu­del­leen uu­sin voi­min.

Ang Leen Hulk-p­sy­ko­te­ra­pian jä­tet­tyä yleisöt kylmäk­si käyn­nis­tet­tiin ta­ri­na uu­del­leen uu­sin voi­min. Edward Nor­ton as­tuu vih­reän mie­hen bok­se­rei­hin ja tuo ry­minäl­le ker­ta­hei­toil­la ai­van uut­ta us­kot­ta­vuut­ta. Avaus­jak­so Rio de Ja­nei­ron slum­mi­kylässä on puh­das­ta rau­taa, jo­ka pa­kot­taa unoh­ta­maan kaik­ki uu­sin­taot­toa ra­sit­ta­vat en­nak­ko­luu­lot. Het­ken ai­kaa näyttää kuin Han­ni­bal Lec­te­rin ä­lykkäästä metsästäjästä oli­si tul­lut vas­ta­ha­koi­nen hir­viö ja mies pa­ko­ja­lal­la — hah­mo, jon­ka ede­sot­ta­muk­sis­ta voi­si nous­ta jo­pa vii­den täh­den seik­kai­lujännä­ri. Ang Leen kun­nian­hi­moi­sen, mut­ta elo­ku­vaelä­myk­senä pe­rin pui­se­van elo­ku­van va­hin­ko tun­tuu hy­vi­te­tyltä.
Näin kun­nes me­ga­lo­ma­nia al­kaa vai­heit­tain nos­taa päätään ta­pah­tu­mien siir­tyessä Yh­dys­val­to­jen puo­lel­le. Höy­ry­jyrän lail­la eden­nyt ta­ri­na tau­tin­sa kans­sa kamp­pai­le­vas­ta mie­hestä vaih­tuu näillä main ta­ri­nak­si höy­ry­jyrästä, jol­la on päämääränä vain pik­se­lei­den sur­vo­mi­nen HD-tuu­tin lä­pi. Lop­puyh­tee­no­ton tul­les­sa spek­taak­ke­li on jo lip­sah­ta­nut var­sin koo­mi­sil­le ja tyhjänpäiväi­sil­le po­luil­le, mut­ta vah­van alun joh­dos­ta ko­ko­nai­suus py­syy sil­ti vai­vat­ta viih­dyttävänä. Sur­kean lo­pun an­taa an­teek­si pait­si vah­van alun var­jol­la myös siitä ilos­ta et­tei su­la­va­lin­jai­nen elo­ku­va tun­nu Ang Leen Hul­kin ite­roin­nil­ta. Pas­se­lia viih­dettä siis, mut­ta sa­mas­ta al­kua­se­tel­mas­ta oli­si voi­nut syn­tyä myös pal­jon pa­rem­pi elo­ku­va.

Kuva & ääni

Audivisuaalisti elokuva on erittäin vahva esitys. Ohjaaja Louis Leterrierin kamera pysyy jatkuvassa liikkeessä elokuvan ensimmäisestä ruudusta viimeiseen ja löytyy aiheestaan miltein michaelbaymäistä estetiikkaa korostetun värikylläisine ja dramatisoitune sommitelmineen. Tunnelmallisen tyylitelty, rikkaan tekstuurikas ja dynaamisen liikkuva kuva on myös teknisesti komeaa katsottavaa. Häviöttömänä DTS-HD Master Audiona taltiotu ääniraita on niin ikään upeasti tehtäviensä tasalla: hellittämätön musiikkiraita on mukavasti mukana tapahtumissa ja tehosteraita osaa ajoittaa potkunsa virheettömästi.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja Tim Rothin asiallinen joskin yllätyksetön kommenttiraita, viisi kuvakuvassaraitaa, huono vaihtoehtoinen alku (3 min.), reilu kattaus poistettuja kohtauksia (42 min.), hyvä making of (30 min.) ja koosteet Hulkin ilmeestä (9 min.), uudesta vastustajasta (10 min.), kolmen tehostekohtauksen toteutuksesta (28 min.) ja irrallinen sarjakuva-animaatio Hulkin ja Bettyn kohtaamisesta (7 min.). (IJ)
01/08/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy