Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

X-Men Origins: Wolverine

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705077

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

So­das­sa san­ka­rit tao­taan, jo­ten ei lie­ne ih­me, että Wol­ve­ri­nen syn­ty­ta­ri­na ha­kee vauh­tia Yh­dys­val­tain sisäl­lis­so­das­ta, Maail­man­so­dis­ta ja Viet­na­mis­ta pää­tyen vas­ta vii­mek­si­mai­ni­tun jäl­ki­mai­nin­geis­sa kypsän su­per­san­ka­rin ta­sa­pai­noon.

So­das­sa san­ka­rit tao­taan, jo­ten ei lie­ne ih­me, että Wol­ve­ri­nen (Hugh Jack­man) syn­ty­ta­ri­na ha­kee vauh­tia Yh­dys­val­tain sisäl­lis­so­das­ta, Maail­man­so­dis­ta ja Viet­na­mis­ta pää­tyen vas­ta vii­mek­si­mai­ni­tun jäl­ki­mai­nin­geis­sa kypsän su­per­san­ka­rin ta­sa­pai­noon. Ta­sa­pai­noi­lua vaa­tii myös suh­de toi­sil­le uril­le läh­te­nee­seen vel­jeen (Liev Sch­rei­ber), jo­ka myös omaa te­les­koop­pi­teräa­sei­den kan­to­lu­van.
Vauh­di­kas ja asial­li­sen syn­kis­te­levä toi­min­ta­ta­ru on pe­rim­miltään Jack­ma­nin yh­den mie­hen show siinä missä mie­hen Broa­dway-u­ra­kin, mut­ta skoop­pi ei jää sup­peak­si ja si­vu­hah­mo­jen kir­jo on tässä­kin mit­ta­va. Draa­maa mu­kaan mah­tuu nyt enemmän kuin yh­dessäkään aiem­mas­sa osas­sa ja sen sä­vy on aa­vis­tuk­sen ver­ran edeltä­jiä ai­kui­sem­pi.

Kuva & ääni

Komea kuva toistaa rikkaat miljööt sotatantereista Kanadan vuoristomaisemiin ilahduttavan vivahteikkaasti ja erottelevasti. Visuaaliset erikoisetehosteet eivät ole aivan edelliselokuvien tasolla, mutta kuitenkin aivan riittäviä ajamaan asiansa ilman vatsanväänteitä. Yrmy ääniraita takoo sotarumpuja asiallisesti ja osaa pitää mielenkiintoa yllä myös suvannoissa.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan turhan referoiva kommenttiraita, suhteessa parempi tuottajien kommenttiraita, nelikanavainen kuva-kuvassa-raita, keskustelu Stan Leen ja Len Wein kanssa (16 min.), making of (12 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (10 min.) ja koosteet hahmoista (54 min.), helikopterikohtauksesta (6 min.) ja ensi-illasta (6 min.). Yhdellä levyllä. Elokuva on julkaistu osana "X-Men and the Wolverine: Adamantium Collection" -boksia, jonka elokuvat arvostelemme oppaassa erillisinä. (IJ)
20/12/2013
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy