Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Ad Astra

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112748807

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tu­le­vai­suu­des­sa ava­ruus­mat­kai­lus­ta on tul­lut ar­kis­ta, mut­ta käy­tynä­kin se vii­mei­nen kor­pi­maa tar­joaa lu­pauk­sia ja vaa­ro­ja siinä missä en­ti­sai­ko­jen­kin vil­li län­si.

Tu­le­vai­suu­des­sa ava­ruus­mat­kai­lus­ta on tul­lut ar­kis­ta, mut­ta käy­tynä­kin se vii­mei­nen kor­pi­maa tar­joaa lu­pauk­sia ja vaa­ro­ja siinä missä en­ti­sai­ko­jen­kin vil­li län­si. Vii­li­pyt­tymäi­nen ast­ro­naut­ti (B­rad Pitt) saa tehtäväk­seen et­siä jo ker­ran kuol­leek­si luul­lun isänsä Nep­tu­nuk­sen lie­peiltä.
Rau­hal­li­ses­ti avau­tu­va ker­to­mus on kuin Ava­ruus­seik­kai­lu 2001:n viit­se­liäs (mut­ta hä­pei­lemätön) mo­der­ni­saa­tio, jo­ka nap­paa al­ku­koh­tauk­sen­sa Gra­vi­tyltä, kaa­ren­sa Il­mes­tys­kir­ja Ny­tistä ja ajan­koh­tai­sen oi­keu­tuk­sen­sa ken­ties Do­nald Trum­pin Spa­ce For­cel­ta ker­toak­seen fi­lo­so­fi­sen tie­teis­dek­ka­rin ih­mi­syy­den tu­le­vai­suu­des­ta. Verk­kai­ses­ta ot­tees­ta huo­li­mat­ta ky­se on jok­seen­kin mie­len­kiin­toi­ses­ta tai­pa­lees­ta, jo­ka ei lu­pai­le vas­tauk­sia elämän tar­koi­tuk­ses­ta, mut­ta tar­joaa miel­lyttävän tuo­reen kei­tok­sen var­sin tu­tuis­ta ai­nek­sis­ta. Ko­ko­nai­suus ei ole ko­he­rent­ti elo­ku­va, eikä kou­kut­ta­va ta­ri­na, mut­ta aka­tee­mi­ses­ti ky­seessä on kun­nian­hi­moi­nen ja kiin­nos­ta­va tut­kiel­ma. Krii­ti­kot ovat­kin tästä pitä­neet vaik­ka yleisö ei juu­ri ole läm­men­nyt elo­ku­val­le.
Lop­pu­tu­los on mean­de­roi­va ker­to­mus, jo­ka yh­distää mauk­kaas­ti mui­den elo­ku­vien esiin­nos­ta­mia pis­teitä, näitä ai­na tyy­li­puh­taas­ti ku­vit­taen, mut­ta ei löydä mat­kan var­rel­ta juu­ri mitään omaa sa­not­ta­vaa.

Kuva & ääni

Filmimäisen rakeinen kuva on vakaa, luonteva ja miellyttävän erotteleva. Ilmiselvästi 2K-masterin läpi tuotettu 4K-kuva on tahdikkaan elegantti ja mielikuvituksekkaan komea, mutta parhaasta 4K:sta ei ole kyse. Avaruuden kylmyyteen sijoittuva ja pulssihaasteisen sankarin ympärille rakentuva ääniraita on vähäeleinen, mutta rouhea ja vetoava.

Ekstrat

Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään. HD-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein ja viisi koostetta. (IJ)
18/02/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy