Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Full Metal Jacket

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1987Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
4K HDR 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018017214

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Nuo­ri­mies pes­tau­tuu me­ri­jal­kavä­keen Viet­na­min so­dan al­la.

Nuo­ri­mies (Matt­hew Mo­di­ne) pes­tau­tuu me­ri­jal­kavä­keen Viet­na­min so­dan al­la. Rau­han­merk­ki rin­nas­sa ja ko­vat pii­pus­sa miek­ko­nen tai­val­taa lä­pi alo­kas­lei­rin ja kes­kel­le kau­pun­ki­so­taa val­ta­me­ren toi­sel­la puo­len.
Pek­ka sen sa­noi par­hai­ten ar­vos­te­lus­saan: "E­lo­ku­van ni­mi tar­koit­taa teräs­vaip­pais­ta luo­tia, ja so­vel­tuu sel­lai­se­naan so­taa käyvän nuo­ren­mie­hen me­ta­fo­rak­si. So­taa ei kestä kas­vat­ta­mat­ta kuor­ta ympä­ril­leen. Joil­la­kin se kuo­ri pok­sah­taa jo ka­sar­mil­la, toi­sil­la rin­ta­mal­la ja suu­rim­mal­la osal­la vas­ta ko­tiin pääs­tyä." Tämä kir­jo, ja so­taan val­mis­tau­tu­mi­sen ou­tous, vä­lit­tyy elo­ku­vas­ta hy­vin.
Tek­ni­senä neu­vo­nan­ta­ja­na alun­pe­rin toi­mi­nut Lee Er­mey pää­tyi näyt­te­lemään kou­lut­ta­jaa ja imp­ro­vi­soi­maan dia­lo­giaan kun Kub­rick huo­ma­si tämän ole­van syn­ty­nyt roo­liin. Mies on kieltämättä roo­lis­saan ai­van su­ve­ree­ni.

Kuva

Komea filmimäinen kuva on vakaa, väritoistoltaan luonteva ja erottelukyvyltään tasokas. Valkoinen on pesulan puhdasta, musta mustemaisen synkkää ja kaikki harmaasävyt siinä välillä mallikkaasti kohdillaan. Useampi otos siellä täällä onnistuu yllättämään terävyydellään, erityisesti kotikentällä marssivista ja rintamalla filmikameroille puhuvista sotilaista. Filmirae pysyy hyvin hallinnassa, ja muutoinkin kyseessä on ensiluokkainen aito ja miltei maalauksellinen 4k. Kuvan ainoa synti on hyvin lievä ymmärrettävä pehmeys. Kyseessä on aito 4K.

Ääni

Puhdas ääniraita huutaa, räyhää ja osaa käyttää myös salonkikelpoista äänenvoimakkuutta kunnialla. Musiikkiraita loistaa poissaolollaan lähes kaikkialla muutoin kuin kuuluisassa wc-kohtauksessa, jossa myös laukset iskevät sielun syövereihin. Realismiin pyrkivä ääniraita luo hyvin läsnäolontuntua ja tapahtumat laajenevat varovaisesti myös tilakanaviin.

Ekstrat

4k-version ekstroissa tuttu kommenttiraita (Adam Baldwin, Vincent D’Onofrio, Lee Ermey ja käsikirjoittaja Jay Cocks yhteenleikattuna), ja boksin HD-levyllä lisäksi haastatteluita ja traileri. (IJ)
29/01/2021

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy