Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pieni merenneito

The Little Mermaid 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018027916

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hans Ch­ris­tian An­der­se­nin klas­si­sen tans­ka­lais­sa­dun uu­sin­ta­ver­sio on Ame­ri­ca's Got Ta­lent -s­hown hen­gessä teh­ty me­kaa­ni­sen tie­to­ko­ne-e­hos­tet­tu otan­ta.

Hans Ch­ris­tian An­der­se­nin klas­si­sen tans­ka­lais­sa­dun (1837) uu­sin­ta­ver­sio on Ame­ri­ca's Got Ta­lent -s­hown hen­gessä teh­ty me­kaa­ni­sen tie­to­ko­ne-e­hos­tet­tu otan­ta. Tans­kan Ka­ri­bian mai­se­miin ja pääo­san­sa tum­mai­hoi­sek­si vaih­ta­va mu­si­kaa­li te­kee pal­jon oi­kein, mut­ta jää häm­mentävän lat­teak­si ja elot­to­mak­si vaih­toeh­tois­ver­siok­si.
Hal­le Bai­leyn va­lin­ta pääo­saan on herättä­nyt tiuk­kaa kri­tiik­kiä puo­les­ta ja vas­taan, al­ku­peräis­sa­dun ja ro­tu­ta­sa-ar­von puo­les­ta. Aja­ton sa­tu it­sessään kan­taa kaik­ki ihonvä­rit, mut­ta kik­kai­lu tun­tuu tässä yhtä­lail­la it­se­riit­toi­sel­ta tem­pauk­sel­ta kuin Netf­li­xin Brid­ger­ton-sar­jas­sa. Lop­pu­tu­le­maa ihonvä­ri ei muu­ta, mut­ta lop­pu­tu­le­ma on jo­ka ta­pauk­ses­sa har­mil­li­sen hen­getön, yli­pitkä ja muu­toin kaa­va­mai­nen ve­si­puis­to­seik­kai­lu.

Kuva

Hivenen epäaidolta vaikuttava kuva laskeutuu johonkin näytönohjaindemon ja tekoälyn luoman kuvan välimaastoon. Rikkaan mielikuvituksekas miljöö vaikuttaa kokoonliimatulta tavalla, johon Disney-animaatiot eivät koskaan ole syyllistyneet. Ehkä kyse on katsojan haluttomuudesta hyväksyä kuva joka ei ole animoitu eikä renderöity animaation keinoin, mutta renderöity kuitenkin kiiltokuvia käyttäen. Anti on vahvimmillaan meren alta lavasteisiin noustessaan ja sommitellusta animaatiosta kuvattuun kuvastoon siirtyessään.

Ääni

Monisäikeinen ääniraita ei oikein nouse lentoon runsaista musiikkinumeroista huolimatta. Tarjolla on alkuperäisraidan ohella myös suomenkielinen dubbaus, joka ei tällä kertaa selvinnyt raadin edessä alkukohtausta pidemmälle.

Ekstrat

Ekstroissa sing along, mokia ja sarja lyhyitä koosteita. (IJ)
12/12/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy