Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
HD-DVD

Full Metal Jacket

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: HD-DVD
 
Vuosi: 1987Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: Dolby TrueHD
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 94947EAN: 7321946186263

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Full Me­tal Jac­ket toi kau­pun­ki­so­dan Viet­nam-­ku­vas­toon.

Full Me­tal Jac­ket toi kau­pun­ki­so­dan Viet­nam-ku­vas­toon. Se oli sinänsä Kub­ric­kin vä­litöitä, jos sel­lai­sia pitää va­li­ta. Elo­ku­va al­kaa vä­hintään­kin hy­vin, kun poi­kien hius­peh­kot tip­pu­vat par­tu­rin lat­tial­le ja kou­lut­ta­ja (Lee Er­mey) aloit­taa le­gen­daa­ri­sen vaah­toa­mi­sen­sa. Kub­rick kiin­nit­ti huo­mio­ta juu­ri kou­lut­ta­jan käyttämään sa­nai­luun Gus­tav Has­for­din al­ku­peräis­ro­maa­nis­sa.
E­lo­ku­van ni­mi tar­koit­taa teräs­vaip­pais­ta luo­tia, ja so­vel­tuu sel­lai­se­naan me­ta­fo­rak­si so­ti­la­selämästä.

Kuva

Kubrick kuvasi yleensä täydellä portilla, mistä sitten rajasi laajakangasversiot teatterilevitykseen. Videolle hän kuitenkin halusi käyttää alkuperäistä kuvaussuhdetta. Tämä on johtanut aika erikoisiin ratkaisuihin varsinkin ohjaajan kuoltua. Makuasioista voi olla vaikea kiistellä, mutta HD tuntuu hienoisesti tasapainoisimmalta versiolta.

Ääni

DVD tarjosi aikoinaan laadukkaan kokokuvan, mutta ainakin ensimmäinen BD-versio sisälsi rajatun version, joka on kaiken lisäksi paljon DVD:tä rakeisempi. Onneksi uusi BD tuli miltei heti perään. Ko. laitoksen kuva näyttää tarkalta ja on värisävyiltään lämmin. Ääniraita kuulostaa kaikissa laitoksissa ponnettomalta.

Ekstrat

Ekstroihin on tallennettu Adam Baldwinin, Vincent D’Onofrion, Lee Ermeyn ja kriitikko Jay Cocksin kommenttiraita, lyhyt dokumentti ja traileri. (PS)
15/09/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy