Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Monsters vs. Aliens

Möröt vastaan muukalaiset 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 209185EAN: 7332431994911

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Haus­ka, täh­ti­kas­til­la ja ko­mean vii­meis­tel­lyllä ul­koa­sul­la siu­nat­tu ani­maa­tioe­lo­ku­va su­per­san­ka­reis­ta, jot­ka saa­vat ti­lai­suu­den pe­las­taa maa­pal­lon it­se­rak­kaal­ta eks­pan­sio­nis­til­ta.

Haus­ka, täh­ti­kas­til­la ja ko­mean vii­meis­tel­lyllä ul­koa­sul­la siu­nat­tu ani­maa­tioe­lo­ku­va su­per­san­ka­reis­ta, jot­ka saa­vat ti­lai­suu­den pe­las­taa maa­pal­lon it­se­rak­kaal­ta eks­pan­sio­nis­til­ta. Elo­ku­va am­men­taa hah­mon­sa ja ku­vas­ton­sa suo­raan 50-lu­vun hil­peistä mörköe­lo­ku­vis­ta, jot­ka saa­vat nyt uu­den ehom­man kuo­sin mo­der­nin 3D-a­ni­maa­tion myötä. IMAX-teat­te­reis­sa ai­to­na 3D:nä näh­ty ku­va la­tis­te­taan to­sin ko­ti­teat­te­ria var­ten 2D:k­si, mikä ehkä pa­ran­taa vä­ri­tois­toa ja vä­hentää päänsär­kyä, mut­ta vie sa­mal­la elo­ku­van suu­rim­man val­tin men­nessään.
Hah­mot eivät ole yhtä elä­viä kuin vaik­ka­pa Ma­da­gas­ca­ris­sa tai Au­tois­sa, mut­ta al­ku­peräi­set ää­ninäyt­te­lijät on va­lit­tu osu­vas­ti. Ta­ri­na pitää ta­pah­tu­mat su­ju­vas­ti liik­keellä, mut­ta uh­raa oma­peräi­syy­den kun­nia­no­soi­tus­ten ve­ruk­keel­la. Elo­ku­va ver­ryt­te­lee nau­ru­li­hak­sia ta­sai­seen tah­tiin iloit­te­lun ai­hei­den vaih­del­les­sa fyy­si­sestä ko­mii­kas­ta ai­na Al Go­reen. Eri­tyi­sen näppä­riä ei siis ol­la oi­keas­taan millään sa­ral­la, mut­ta tun­nel­ma on hyvä, ja ra­pea puo­li­tois­ta­tun­ti­nen vierähtää no­peas­ti.

Kuva & ääni

Referenssitason kuva ja ääni. Animaatiojälki on komeaa katsottavaa: erinomaisen terävä ja väritoistoltaan kylläinen kuva piirtää virheettömästi avaran maailman, joka on tekstuureitaan ja valaistustaan myöten rikkaan yksityiskohtainen ja vivahteikas. Harmillisesti tosin paketista löytyvistä 3D-laseista (4 kpl) ei ole apua itse elokuvan kanssa. Äänipuolella häviötön Dolby TrueHD komppaa hienosti dynaamista kuvaa lataamalla äänimaiseman niin täyteen suunnattuja tehosteita ja mielikuvituksekasta elämöintiä kuin teema mahdollistaa. Myös musiikkiraita on pirteä hyödyntäen jopa yhdessä kohtauksessa Blue Brothersin, Kolmannen asteen yhteyden ja Beverly Hillsin kytän teemoja. Alkuperäisraidan lisäksi mukana on myös suomenkielinen dubbi.

Ekstrat

Elokuvan päälle avautuvista ekstroista löytyy ohjaajakaksikon ja tuottajan asiallinen kommenttiraita, animointia esittelevä kuva-kuvassa-toiminto ja triviatekstitys. Varsinaisina 3D-ekstroina viihdyttävä lyhyelokuva (13 min.) ja simppeli peli, jotka saavat 3D-lasien myötä ripauksen kolmiulotteisuutta, vaikka efekti jääkin mm. Shrek 3D:n tilailoittelusta. Lisäksi mukana on hyvä making of (17 min.), poistettuja kohtauksia (5 min.), lyhytelokuva 2D-muodossa (13 min.), kolme karaokepätkää (6 min.), kooste teknologiasta animaation takana (6 min.) ja DreamWorksin animaatiojukeboksi. Ekstrat esitetään HD-muodossa ja kattavasti suomeksi tekstitettyinä. (IJ)
28/10/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy