Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Star Wars V - imperiumin vastaisku

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1980Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 88332  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

T­ri­lo­gian syn­kin osa on mo­nen lem­pi­teos.

T­ri­lo­gian syn­kin osa on mo­nen lem­pi­teos. Eri­kois­ta on se, että elo­ku­va al­kaa toi­min­nal­la, mut­ta päät­tyy psy­ko­lo­gi­seen jän­nit­tee­seen.
Näyttävä tais­te­lu Hot­hin jääp­la­nee­tal­la, Yo­dan fi­lo­so­foin­nit ja lo­pun rank­ka isä/­poi­ka-koh­taa­mi­nen vetävät edel­leen kylmät vä­reet selkä­pii­hin.
Vi­suaa­li­ses­ti pa­ras osa eh­dot­to­mas­ti. Seik­kai­lu jul­kais­tiin Suo­mes­sa­kin 1980-lu­vun alus­sa ko­mea­na Al Wil­liam­so­nin piirtämänä sar­ja­ku­va-al­bu­mi­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Preferenssitason kuvaa ja ääntä. Kohinaa löytyy aavistus, mutta senkin huomaa vasta aivan läheltä plasmaa. Tukeva ja samalla tyylikäs ääniraita. Ekstroissa Lucasin, ohjaajan ja kumppaneiden kommenttiraita. Parhaita paloja: Lucasin tummempi sävy oli ohjaajan heiniä; walkerit olivat lainaa Wellsin Maailmojen sodan hämähäkeistä; "Olen isäsi" vuorosanoja ei koskaan paljastettu kuvauspaikalla tai käsikirjoituksessa, joten koko tekijäjoukko oli ihmeissään teatterissa; Lucas ei mennyt ensi-iltaan, jotta elokuva miellettäisiin Irvin Kershnerin ohjaukseksi. DVD-ROM -osio ja THX-testi. Osa Star Wars Trilogy -kokoelmaa. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy