Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Dr. No - Special Edition

Salainen agentti 007 ja tohtori No 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1962Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.73
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Egmont) ellei toisin mainita.

Elokuva

En­simmäi­nen Bond-­fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”.

En­simmäi­nen Bond-fil­ma­ti­soin­ti teh­tiin Ian Fle­min­gin vuo­den 1958 ro­maa­nis­ta, jon­ka ni­men Mark­ku Lah­te­la ai­koi­naan suo­men­si haus­kas­ti ”­Toh­to­ri Ei”. Kir­ja­sar­ja oli jat­ku­nut jo hyvän ai­kaa, kun­nes bri­tit is­kivät sel­lu­loi­dil­la kul­ta­suo­neen.
Mu­ka­van al­keel­li­nen bond, jos­sa Sean Con­ne­ry on ani­maa­li­sim­mil­laan. Ei ih­me, että Fle­ming aluk­si puis­te­li päätään, kun hie­nos­tu­neen agen­tin roo­liin otet­tiin kar­vai­nen skot­ti.
Köm­pelön ku­vaus­tek­nii­kan ja liian il­mi­selvät trik­ki­ku­vat an­taa an­teek­si Con­ne­ryn de­byy­tin, Ur­su­la And­res­sin entréen ja John Hou­se­ma­nin tyy­likkään roo­lin an­sios­ta.

Kuva & ääni

Kuva on siisti, vaikka näyttääkin ajoittain ikänsä. Joitakin ”savukereikiä”. Älä usko takakantta. Ei mikään CinemaScope. Alkuperäinen teatterikuvasuhde oli 1.75:1. Alkutekstit ovat 1.61:1, laserlevy puolestaan 1.66:1. Vain mono, mutta menettelee. Kovin kovalla tätä ei voi luukuttaa, ääni tulee sen verran raakana. The Endin kohdalla musiikki vouvaa pahasti. Kannessa on myös väärä NTSC-aika.

Ekstrat

Mainiot ekstrat: 42 min. dokumentti ”Inside Dr. No” tekee selväksi, että juuri ohjaaja muokkasi Conneryn Bondiksi, Andress dubattiin ja Bond-tunnarin sävelsi Monty Norman, mutta John Barry teki lopulta historiaa sovituksellaan. Myös Island-levy-yhtiön omistajaa Chris Blackwelliä jututetaan, sillä hän osallistui tuotantoon tuntiessaan reggaemiehenä Jamaican. Toinen dokumentti ”Terence Young: Bond Vivant”. Lisäksi ohjaajan ja näyttelijöiden kommenttiraidat, kuvagalleria, 1960-luvun tv-mainoksia, radiospotteja, trailereita ja 8-sivuinen trivialehtinen. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy