Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Terminator - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1984Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.82
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­tie­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa.

Maail­man en­simmäi­nen hy­vin to­teu­tet­tu ro­bot­tie­lo­ku­va sai al­kun­sa oh­jaa­ja Ja­mes Ca­me­ro­nin kuu­me­hou­rui­ses­sa päässä roo­ma­lai­ses­sa ho­tel­lis­sa. Me­nes­tystä avit­ti myös pa­kol­li­nen kah­dek­san kuu­kau­den viiväs­ty­mi­nen, kun Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger jou­tui te­kemään Co­na­nin jat­ko-o­saa. Ca­me­ron sai piirtää kä­si­kir­joi­tuk­sen ku­va ku­val­ta, ja nor­maa­li kii­re jäi pois. Nälkä­kin aut­taa: Ca­me­ron on ker­to­nut syö­neensä äi­din lä­hettä­mien Mc­Do­nalds-a­len­nus­ku­pon­kien avul­la pa­ri ham­pu­ri­lais­ta päivässä.

Kuva, ääni & ekstrat

Uusi monikanavaääni on upea, yllättävänkin luonteva. Monomateriaalista löytyi tarpeeksi tavaraa. Äänimaailma ei tietysti yllä T2:n tasalle, sillä 10 vuodessa tekniikka meni paljon eteenpäin. Image Entertainmentin R1-versioon verrattuna siis suuria parannuksia. Anamorfisuus lisää resoluutiota, mutta myös autorisointiin on panostettu. Katso esimerkiksi lelurekan säleikköä ajassa 11.50: se ei enää väreile kuten ennen. Cameron käytti 1980-luvulla perin herkkää filmiä, joten rakeisuudelle ei ole ihmeitä pysytty tekemään. Tämä huomioon ottaen hieno levy.Ekstroja riittää: 18 min ja 60 min dokumentit, seitsemän poistettua kohtausta (vain yhdessä Arska), kolme traileria, tv-mainoksia, ohjaajan stillejä, tehostemies Stan Winstonin kuvia, efektikuvia, pr-materiaalia, alkuperäiskäsikirjoitus ja 8-sivuinen triviavihko. DVD-ROM-osiossa kolme käsikirjoitusversiota. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy