Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Indiana Jones ja tuomion temppeli

Indiana Jones and the Temple of Doom 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1984Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038813

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Karju ja hienohelma alkuasukkaiden puristuksissa
Karju ja hienohelma alkuasukkaiden puristuksissa

Elokuva

Toi­nen In­dia­na Jo­nes -­seik­kai­lu pe­ruut­taa vuo­teen 1935, jol­loin Shang­hais­ta al­ka­vat ta­pah­tu­mat vievät mie­hen sat­tu­mien kaut­ta syn­ty­neen uus­per­heen päänä In­tiaan ja ke­pik­si sa­ta­nis­ti­me­nois­ta seon­neen Ma­ha­rad­jan lap­sior­jao­pe­raa­tioon.

Toi­nen In­dia­na Jo­nes -seik­kai­lu pe­ruut­taa vuo­teen 1935, jol­loin Shang­hais­ta al­ka­vat ta­pah­tu­mat vievät mie­hen sat­tu­mien kaut­ta syn­ty­neen uus­per­heen päänä In­tiaan ja ke­pik­si sa­ta­nis­ti­me­nois­ta seon­neen Ma­ha­rad­jan lap­sior­jao­pe­raa­tioon.
Tämä on ai­na jää­nyt en­simmäi­sen osan kyl­ki­puo­lek­si, mut­ta nyt vuo­sien tauon jäl­keen ja ehkä myös suh­tees­sa vä­hem­pien kat­se­lu­ker­to­jen joh­dos­ta myös tämä ta­ri­na tun­tuu pää­sevän pa­rem­min oi­keuk­siin­sa. Mo­nes­ti omaan nilk­kaan osu­va huu­mo­ri on hyvässä vi­reessä, lap­se­kas seik­kai­lu­mie­li koh­dal­laan ja ko­ko­nai­suus jys­kyttää ku­ten su­la­van seik­ka­lue­lo­ku­van kuu­luu­kin.

Kuva & ääni

Jo alkukohtauksesta lähtien on selvää, että kyseessä on teknisesti ylivertainen julkaisu edellisoaan nähden - vaikka elokuvana tilanne onkin päinvatainen. Unenomaiseksi tarkoitettu alun musiikkinumero ei ehkä ole viiltävintä teräväpiirtoa, mutta jo välittömästi tämän jälkeen lähikuvat paljastavat kokolailla enemmän yksityiskohtia kuin aiemmin on ollut tarjolla. Erinomainen, vakaa ja luonnollisen jäsentynyt kuva nuorentaa elokuvaa tyylikkäästi ilman yletöntä kuvanmuokkausta. Varjopuolena on, että muutamat trikkikuvat erottuvat joukosta, mutta tämä on suhteessa mitättömän pieni haitta. Häviöttömäksi DTS-HD Master Audioksi päivitetty ääniraita tekee vakuuttavaa jälkeä ja tarjoilee tilan täydeltä seikkailun tunnelmaa.

Ekstrat

Elokuva on julkaistu Suomessa vain osana kaikki neljä Indiana Jones -seikkailua käsittävänä boksina, jolta elokuva on tässä arvioitu. Varinaiset ekstrat löytyvät boksin lisukelevyltä, mutta tällä levyllä ekstroissa nähdään alkuperäinen teaseri ja traileri sekä traileri. (IJ)
21/10/2012
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy