Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Tri. Outolempi - Special Edition

Dr. Strangelove 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1964Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
1.33 – 1.66
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Egmont) ellei toisin mainita.

Elokuva

T­ri Ou­to­lem­pi eli kuin­ka lak­ka­sin ole­mas­ta huo­lis­sa­ni ja opin ra­kas­ta­maan pom­mia — Dr. St­ran­ge­lo­ve or: how I lear­ned to stop wor­rying and lo­ve the bomb.

T­ri Ou­to­lem­pi eli kuin­ka lak­ka­sin ole­mas­ta huo­lis­sa­ni ja opin ra­kas­ta­maan pom­mia — Dr. St­ran­ge­lo­ve or: how I lear­ned to stop wor­rying and lo­ve the bomb. Pitkä ni­mi elo­ku­val­le, mut­ta niin help­po muis­taa.
S­tan­ley Kub­rick pomp­pi ko­ko uran­sa ajan gen­restä toi­seen ja ai­na vain ker­ran. Tu­lok­se­na oli ai­na la­ji­tyy­pin merk­ki­teos. On vai­kut­ta­nut kaik­keen elo­ku­vail­mai­suun. Tek­nii­kan yli­val­ta ih­mi­seen ja sen ris­kit saa­pui­vat pom­min ta­voin (Mic­hael Ch­rich­ton tai­si tähän ai­kaan ol­la vielä oi­keis­sa töissä). Ko­ko tee­ma on Dr. St­ran­ge­lo­ven pe­ril­li­nen.
Toi­min­tae­lo­ku­vaan tuo­tiin kik­ka lisätä jän­ni­tystä vääjäämättömäs­ti ete­nevän kel­lon avul­la. Ja­mes Earl Jo­nes (Darth Va­de­rin kuu­lui­sa ää­ni) en­si­roo­lis­saan. Kek­se­liäitä roo­li­ni­miä: Jack Rip­per, Mand­ra­ke, Bat Gua­no.

Kuva & ääni

Uusi keräilijän kappale. Mustavalkokuvassa on edelleen pientä värinää, kohinaa ja printtivirheitä. Vastaa teknisesti kuvaltaan ja ääneltään aiempaa karvalakkimallia. Kuvasuhde vaihtelee kuten Kubrick halusi. Asia saattaa jäädä huomaamatta, jos laajakuvatelevisio korjaa automaattisesti kokokuvaksi. Tietokoneen ruudulla kuvasuhde vaihtelee 1.66:1:sta 1.33:1:een.

Ekstrat

Mukana mukavasti ekstratoimintoja: traileri, 14 min dokumentti Stanley Kubrickin taiteesta, peräti 46 min dokumentti itse elokuvan teosta, 7 min Peter Sellersin ja George C. Scottin haastattelu, pressipaketti ja biografiat. Koko nimi: Tri Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia – Dr. Strangelove or: how I learned to stop worrying and love the bomb. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy