Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Star Wars VI - Jedin paluu

Star Wars VI: Return of the Jedi 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1983Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 91178  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Y­leensä kaik­kein pie­nim­pien kat­so­jien suo­sios­sa.

Y­leensä kaik­kein pie­nim­pien kat­so­jien suo­sios­sa. Vauh­dik­kain osa, mut­ta myös pörröi­set ewok-hah­mot viehättävät.
Geor­ge Lu­cas näyttää ka­li­for­nia­lai­set juu­ren­sa si­joit­ta­mal­la kii­tu­ri­koh­tauk­sen re­dwood-metsään. Lop­pu­rat­kai­su tuo jä­ri­syttävän vas­ta­pai­non muu­ten ke­peäl­le, Alex Ray­mon­din Flash Gor­do­nia muis­tut­ta­val­le me­nol­le.
Yllättävä yhtäläi­syys täh­tihä­vittäjän sisään tun­keu­tu­van ava­ruu­sa­luk­sen ja WTC-ter­ro­ri-is­kun vä­lillä pa­nee myös hauk­ko­maan hen­keään. Kat­soi­ko Osa­ma Bin La­den pik­ku­poi­ka­na Täh­tien so­taa, jo­ka oli kai­ken lisäk­si Rea­ga­nin ai­kaan USAF:n vi­ral­li­nen ter­mi? Elämä on ava­ruus­ta­ru­ja ih­meel­li­sempää.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa Lucasin ja kumppaneiden kommenttiraita. Parhaita paloja: Darth Vaderin raskaat askeleet tehtiin Golden Gaten alapuolisissa tunneleissa; Pat Welsh -niminen nainen, joka lainasi ääntään naamioidulle Leialle, oli myös E.T.:n äänenä; Lucas katuu, että antoi Boba Fetin kuolla niin banaalisti; Fisher vaati saada kuristaa Jabban; Lucas ei arvosta Orlak-taistelua; vanhassa käsikirjoituksessa Jodan kuolema oli kirjoitettu Obi-Wanille; kalmykilainen yli 70-vuotias mummo antoi votkapalkalla äänimateriaalin ewokeja varten; Lucasin mukaan "by the way, you're my sister" oli kohtaus, jota kukaan ei haluaisi kirjoittaa; lopputaistossa käytettiin kenialaista murretta, onneksi kunnon dialogina, sillä kohtaus kohahdutti Keniassa; Lucas arvioi, että kuuden elokuvan sarja oli kuitenkin Lukea enemmän Darth Vaderin tarina. DVD-ROM -osio ja THX-testi. Osa Star Wars Trilogy -kokoelmaa. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy