Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Alamo

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1960Kesto: 155 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Stereo
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Egmont) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hur­raa-isän­maal­li­suu­den ruu­miil­lis­tu­maa John Way­nea var­maan­kin är­syt­ti, et­teivät ame­rik­ka­lai­set ol­leet puo­lus­ta­neet omaa maa­peräänsä sit­ten Ala­mon.

Hur­raa-isän­maal­li­suu­den ruu­miil­lis­tu­maa John Way­nea var­maan­kin är­syt­ti, et­teivät ame­rik­ka­lai­set ol­leet puo­lus­ta­neet omaa maa­peräänsä sit­ten Ala­mon. Pi­ti pa­la­ta 1800-lu­vun al­ku­puo­lel­le ai­kaan en­nen kuu­des­ti­lau­kea­via.
Pitkä spek­taak­ke­li­tyyp­pi­nen wes­tern, jos­sa on hyvä kaar­ti tun­net­tu­ja län­nen pio­nee­ria­jan san­ka­rei­ta Jim Bowies­ta (Ric­hard Wid­mark) Da­vy Croc­ket­tiin (John Way­ne).
Oh­jaa­ja/­tuot­ta­ja on­nis­tui luo­maan vä­hintään­kin eri­no­mais­ta viih­dettä ja haus­ko­ja het­kiä kor­pi­fi­lo­so­fi Croc­ket­tin seu­ras­sa. Liial­li­nen ur­heus to­sin al­kaa är­syttää.
E­lo­ku­va ei py­sy koos­sa. Hu­hut it­sensä John For­din avus­ta us­koi­si mie­lellään. The Du­ke saa sil­ti pis­teet siitä, et­tei mek­si­kaa­ne­ja ku­va­ta minään raa­ka­lai­si­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Vanhaksi elokuvaksi hyvä Cinemascope-kuva. Värit haaleahkot. Aivan kaikkia huonoja kohtia ei ole siivottu. Ääniraita on vain hieman vanhaa monoa eläväisempi. Kaunis, venäläisiä (!) mollisävyjä muistuttava musiikki. Mielenkiintoista verrata: Alamo kuvaa samaa aikakautta kuin Waterloo-DVD, jonka Dolby Surround 4.0 tuo tykinlaukaukset aivan eri teholla kotiteatteriin. Bonuksina 40 min. "John Wayne's Alamo" -dokumentti ja alkuperäistraileri. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy