Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Auringonlaskun katu - Special Collector's Edition

Sunset Boulevard 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1950Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 32837EAN: 6415015505572

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Finnkino) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hol­lywoo­din op­por­tu­nis­min ja kor­rup­tion tark­ka­silmäi­nen ja ar­mo­ton tut­kiel­ma.

Hol­lywoo­din op­por­tu­nis­min ja kor­rup­tion tark­ka­silmäi­nen ja ar­mo­ton tut­kiel­ma. Sa­mal­la ker­to­mus ih­mi­sen jul­muu­des­ta.
Men­nei­den suu­ruuk­sien muis­te­lu joh­taa Glo­ria Swan­so­nin esittämän mykkäe­lo­ku­van täh­den hul­luu­teen, jo­ka vie sa­mal­la gi­go­lo­mai­sen tu­si­na­kir­jai­li­jan mu­ka­naan.
Al­ku­koh­tauk­ses­taan kuu­lui­sa. On vä­hintään­kin ou­toa, että ker­to­ja (Wil­liam Hol­den) aloit­taa tu­ri­nan­sa kel­lues­saan kuol­lee­na ui­ma-al­taas­sa. Von St­ro­heim lois­taa si­vuo­sas­saan ex-oh­jaa­ja/­ho­vi­mes­ta­ri­na.
Louis B. Mayer hais­tat­ti oh­jaa­ja Bil­ly Wil­de­ril­le pas­kat en­nak­ko­kat­se­lun jäl­keen ja De­Mil­le suos­tui esittämään it­seään! Elo­ku­vaa tut­ki­taan edel­leen ku­va ku­val­ta. Ei voit­ta­nut par­haan elo­ku­van Os­ca­ria, kos­ka oli aka­te­mial­le liian ki­peää tot­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas mustavalkokuva ja puhtaalta kuulostava monoraita. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita Billy Wilderin elämänkerturi Ed Sikovilta, 26+14+14 min. dokumentit, Hollywoodin kartta, kuvagalleria, traileri ja alkuperäisen ruumishuonekohtauksen käsikirjoitus.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy