Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

65

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026414

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

A­va­ruus­mat­kai­li­ja saa­puu 65 mil­joo­naa vuot­ta sit­ten maa­pal­lol­le, missä di­no­sau­ruk­set yhä pitävät val­taa.

A­va­ruus­mat­kai­li­ja (A­dam Dri­ver) saa­puu 65 mil­joo­naa vuot­ta sit­ten maa­pal­lol­le, missä di­no­sau­ruk­set yhä pitävät val­taa. Esi­his­to­rial­li­nen ku­jan­juok­su pu­jot­te­lee ta­ri­nan lä­pi tut­tu­jen di­no­miljöi­den, jois­sa nyt on myös ri­paus täh­tien so­taa Adam Dri­ve­rin aset­tues­sa pääo­saaan sci­fi-tui­kut­ti­mia hei­lut­te­le­maan. Sa­mal­la epi­so­di muis­tut­taa Will Smit­hin "Af­ter Earth" -seik­kai­lua useam­mal­la kuin yh­dellä ta­val­la, mut­ta nyt ky­se on "Be­fo­re Earth" -saa­gas­ta.
E­lo­ku­van ta­ri­na on köyhä, mil­tei ole­ma­ton, mut­ta ku­vas­to on ri­kas. Ju­ras­sic Par­kis­ta ka­ran­neet di­not ot­ta­vat paik­kan­sa metsän sii­mek­sessä va­kuut­ta­vas­ti ja uh­kaa­vas­ti. To­del­lis­ta vaa­ran tun­tua ei kui­ten­kaan pää­se ke­hit­tymään sillä ta­ri­nan vähä­sa­nai­seen san­ka­riin ja tämän kie­lillä pu­hu­vaan ai­sa­pa­riin on vai­kea kiin­tyä. Tämän si­teen puut­tues­sa ja ta­ri­nan tois­taes­sa pe­rin tut­tu­ja as­ke­lei­ta on lop­pu­tu­los­kin jok­seen­kin yh­den­te­kevä.
Se missä elo­ku­va on­nis­tuu on efek­ti­sir­kuk­sen ja läsnäo­lon yhtäai­kai­ses­sa luo­mi­ses­sa. Tai­val on ohut, mut­ta ete­ne­mi­sen vim­ma kou­riin­tun­tu­va ja ku­vi­tus vii­mei­seen as­ti viit­se­liästä.

Kuva

Läpeensä elokuvamainen ja fantastisen mielikuvituksekas kuva on skarppi, elävä ja iskävän läsänoleva. Sumu ja karkkiväreissä kylpevät ledi-koristeet sävyttävät antia, jonka ässänä dinosaurukset eivät kauaa pysy hihassa piilossa.

Ääni

Napakka ääniraita pitää dialogin minimissään ja keskittyy ärjyilemään kaikissa kanavissaan. Vaikutelma on realistisen iskevä kaikista fantastisista elementeistään huolimatta. Musiikkiraidan syntyyn on vaikuttanut myös Danny Elfman, vaikka pääkunnian raidasta saa Chris Bacon.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton, mutta boksin HD-levyltä löytyy kaveriksi poistettuja ja pidennettyjä otoksia ja sarja lyhyitä koosteita. (IJ)
26/06/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy