Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Beauty and the Beast - Special Edition

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: Buena VistaKuva:
Anamorfinen 1.79
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
  EAN: 5017188885805

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Buena Vista) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sa­dut ovat psy­ko­lo­gis­ten teo­rioi­den par­hai­ta tem­mel­lys­kent­tiä, eikä Kau­no­tar ja hir­viö tee poik­keus­ta.

Sa­dut ovat psy­ko­lo­gis­ten teo­rioi­den par­hai­ta tem­mel­lys­kent­tiä, eikä Kau­no­tar ja hir­viö tee poik­keus­ta. Per­soo­nan hy­viä ja huo­no­ja puo­lia ku­vaa­va ker­to­mus pe­rus­tuu an­tii­kin myyt­tei­hin ja myö­hem­piin kan­san­ta­ri­noi­hin, vaik­ka rans­ka­tar Jean­ne-Ma­rie de Beau­mon­tia pi­detään sen kir­joit­ta­ja­na. Myös Grim­min vel­jek­set si­vu­si­vat ai­het­ta.
E­lo­ku­va­tai­teen suu­ri ru­noi­li­ja Jean Coc­teau te­ki oman näy­tel­lyn ver­sion­sa he­ti toi­sen maail­man­so­dan jäl­keen. Myös Dis­neyn ani­maa­tio­na se oli suu­ri ta­paus, jo­ka yh­dis­ti Broa­dwayn mu­si­kaa­li­tyy­lin Dis­ney-yh­tiöl­le lä­hei­seen klas­si­seen me­lod­raa­maan, jos­sa hyö­dyn­net­tiin goot­ti­lai­sen tum­mia sä­vyjä.
Kau­no­tar ja hir­viö on yh­tiön vii­mei­sin suu­ri klas­sik­ko, jos Pi­xa­rin te­ko­sia las­ke­ta, vaik­ka myös Mu­lan ja Lei­jo­na­ku­nin­gas on­nis­tui­vat.
Merk­ki­teok­ses­ta on jul­kais­tu upea kah­den le­vyn juh­la­jul­kai­su, jo­ka sisältää perä­ti kol­me ver­sio­ta elo­ku­vas­ta: al­ku­peräi­sen teat­te­ri­ver­sion, 6 min. pi­demmän Spe­cial Edi­tion -ver­sion ja work in prog­ress -ver­sion, jo­ka sy­ventää elo­ku­van taus­to­ja. Pi­den­net­ty koh­taus sisältää lau­lun Taas kun oon ih­mi­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva ja 5.1-ääni on tallennettu upealla tavalla. Erikoispainokseen on tallennettu suomenkielinen tekstitys. Harvinaisen laadukas dubbaus on tallennettu vain halvempaan yhden levyn laitokseen. Ekstroista löytyy niin paljon koettavaa, ettei kaikkea voi luetella: 60 min. dokumentti, 28 min. making of, musiikkia, peli, Celine Dionin juonto Disney-tarinoihin, kaksi musiikkivideota, kaksi uutta peliä, sing-along ja kommenttiraita SE-versioon. Ekstroihin saa suomitekstit.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy