Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Runaways

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2010Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 240717EAN: 6438044267969

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ru­naways me­ni Suo­mes­sa ohi il­man suu­rem­paa ko­hi­naa, kos­ka Yh­dys­val­lois­sa ai­ka tun­te­mat­to­mak­si jää­nyt Su­zi Quat­ro oli jo teh­nyt tiettäväk­si, että nai­nen voi soit­taa us­kot­ta­vas­ti raa­kaa rok­kia Sc­hot­tin prätkä­rot­sis­sa.

Ru­naways me­ni Suo­mes­sa ohi il­man suu­rem­paa ko­hi­naa, kos­ka Yh­dys­val­lois­sa ai­ka tun­te­mat­to­mak­si jää­nyt Su­zi Quat­ro oli jo teh­nyt tiettäväk­si, että nai­nen voi soit­taa us­kot­ta­vas­ti raa­kaa rok­kia Sc­hot­tin prätkä­rot­sis­sa.
Jenk­kinäkö­kul­mas­ta yh­tye oli ai­koi­naan hah­mot­ta­mat­ta jää­nyt link­ki MC5:n, Stoo­ge­sin, Ali­ce Coo­pe­rin glam­roc­kin sekä tu­le­ven vuo­si­kym­me­nien pop­pun­kin vä­lillä.
Ru­naways jäi ki­ta­ris­tin­sa Joan Lar­ki­nin eli Joan Jet­tin (suo­ra viit­taus John­ny Thun­der­sin ja New York Doll­sin Jet Boy –­bii­siin) soo­lou­ran var­joon, mikä 1980 ki­tey­tyi upeaan ver­sion “I Lo­ve Rock ‘n Rol­lis­ta. Sal­do­na oli epä­ta­sai­sia al­bu­me­ja ja muu­ta­ma klas­sik­ko­bii­si, etu­nenässä “C­her­ry Bomb”.
Jett ja lau­lu­so­lis­ti Cher­rie Cu­rie kuu­lu­vat roc­kin lai­na­lai­suu­teen, jos­sa hyvä ki­ta­ris­ti ja lau­lun­te­kijä tar­vit­see kump­pa­nik­seen ka­ris­maat­ti­sen so­lis­tin. Niitä riittää: Jag­ger/­Ric­hards, Thun­ders/­Jo­han­sen, Towns­hend/­Dalt­rey, Ron­son/­Bowie, Ron­son/­Hun­ter, Ralphs/­Rod­gers…
E­lo­ku­va­na Ru­naways me­nee mu­siik­ki­ku­vaus­ten kii­tettävään sar­jaan. Ajan­ku­va on tiu­kas­ti hal­lus­sa. Ma­na­ge­ris­ven­ga­li Kim Fow­ley saa hie­not raa­mit Mic­hael Shan­no­nil­ta. Kris­ten Stewart on il­met­ty Jett, ja Da­ko­ta Fan­nin jää vain hie­man Cur­rie­na.
Nuor­ten tyttö­jen psyy­ken ta­voit­ta­mi­nen on jo­pa poik­keuk­sel­li­sen tar­kas­ti ku­vat­tu. Ku­ten yk­si tuot­ta­jis­ta sa­noi­kin, et­tei mies tätä oli­si voi­nut oh­ja­ta. Hä­net oli­si lei­mat­tu vä­littömäs­ti pe­do­fi­lik­si.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva tavoittaa pehmeydellä ja rakeisuudella 1970-lukulaisen tunnelmaan. Iskevä ääniraita keskittyy musiikkiin tilatunnelman sijaan. Kuultava musiikki on hienoa aikalaismusaa (MC5:n versio “It’s A Man’s Man’s Worldista”, Bowien “Rebel Rebel, Stoogesin “I Wanna Be Your Dog”.) ja taidolla tehtyä näyttelijöiden laulua harjoituksissa, keikoilla ja studiossa. Joan Jett ja Cherie Currie vaikuttivat taustalla. Runawaysin pohjia on käytetty hyväksi niin, että musiikki kuulostaa autenttiselta eikä päälleliimatulta. BD ylittää DVD:n tarkkuuden selvästi. Ekstroissa Joan Jettin ja näyttelijöiden kommenttiraita ja 18 min. dokumentit. (PS)
24/10/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy