Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Medusan isku

The Bourne Supremacy 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 110822EAN: 5050582277623

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ro­bert Lud­lu­min ro­maa­nei­hin poh­jau­tu­vat me­du­sa­seik­kai­lut eivät ehkä ole ai­van yhtä va­lo­voi­mai­sia tai es­teet­ti­ses­ti hiout­tu­ja kuin trip­laäksät ja bon­dit, eivätkä yhtä ä­lykkäitä kuin gen­rensä par­haim­mis­to, mut­ta viih­dyttä­vinä ja miel­lyttävän va­ka­vaot­tei­si­na agent­tit­ril­le­reinä ne ovat mai­nio lisä sinänsä jo poh­jat­to­man mie­len­kiin­toi­seen va­koi­lu­gen­reen.

Ro­bert Lud­lu­min ro­maa­nei­hin poh­jau­tu­vat me­du­sa­seik­kai­lut eivät ehkä ole ai­van yhtä va­lo­voi­mai­sia tai es­teet­ti­ses­ti hiout­tu­ja kuin trip­laäksät ja bon­dit, eivätkä yhtä ä­lykkäitä kuin gen­rensä par­haim­mis­to (vii­me­vuo­sil­ta par­haa­na mai­nit­ta­koon Spy Ga­me), mut­ta viih­dyttä­vinä ja miel­lyttävän va­ka­vaot­tei­si­na agent­tit­ril­le­reinä ne ovat mai­nio lisä sinänsä jo poh­jat­to­man mie­len­kiin­toi­seen va­koi­lu­gen­reen.
Siinä missä en­simmäi­nen osa va­rioi tee­maa ”a­gent­ti yrittää sel­vitä muis­tin­me­ne­tyk­sestä” on tässä edet­ty li­neaa­ri­ses­ti tut­kai­le­maan kuin­ka (var­hais)eläköi­ty­nyt agent­ti vielä aje­taan ko­los­taan kos­ton­ral­liin. Kum­pi sit­ten lie­neekään his­to­rial­li­ses­ti elo­ku­van­te­kijöi­den kes­kuu­des­sa suo­si­tum­pi ai­he, tun­tuu tämä en­simmäi­nen jat­ko-o­sa sil­ti ole­van ot­teel­taan hie­man tuo­reem­pi ja jo­pa oma­peräi­sem­pi kuin edeltäjänsä.
E­lo­ku­va ei ole vail­la pie­niä loo­gi­sia lip­sah­duk­sia, mut­ta viih­dear­vot ovat koh­dal­laan il­man XXX:n ja I Spy:n kal­tais­ta hoo­poi­lua. Erittäin hyvä, mut­tei täy­del­li­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on kauttaaltaan kiitettävän, joskaan ei ehdottoman tarkka. Hillitty väritoisto ja havaittava rakeisuus luovat hyvän tunnelman, mutta kuvaustyöskentelyssä on turvauduttu tarpeettoman uskollisesti hyödyntämään käsivaraa ja tiukkoja lähikuvia. Toisaalta tämän ”iholla”-toteutuksen täydentää musiikiltaan ja tehosteiltaan iskevä ja asiallisen synkistelevä ääniraita. Myös tilakuvaa hyödynnetään, mutta ei aivan yhtä mieleenpainuvin tuloksin kuin ensimmäisessä elokuvassa. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan vaisu kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (7 min.) ja sekalainen kokoelma lyhyitä minidokumentteja elokuvan ilmeestä (5 min.), rooleista (5 min.), kuvauspaikoista (5 min.), musiikista (5 min.), tehosteista (4 min.), kohtausten kuvaamisesta (yht. 18 min.) ja näyttelijöiden perehdyttämisestä (4 min.). (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy