Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Yksin Marsissa - 3D

The Martian 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 142 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MVC-3D 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112725075

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­reh­dyttäväs­ti to­si­ta­ri­nal­ta mais­tu­va ker­to­mus ast­ro­nau­tis­ta, jo­ka unoh­de­taan sel­viämään omil­laan Mar­sin ka­ma­ral­le muun ryhmän pae­tes­sa uh­kaa­vaa myrs­kyä.

E­reh­dyttäväs­ti to­si­ta­ri­nal­ta mais­tu­va ker­to­mus ast­ro­nau­tis­ta (Matt Da­mon), jo­ka unoh­de­taan sel­viämään omil­laan Mar­sin ka­ma­ral­le muun ryhmän pae­tes­sa uh­kaa­vaa myrs­kyä. Al­fon­so Cuarón "G­ra­vi­ty":n ja Ro­bert Red­for­din täh­dittämän "All is Lost":in väistämättä mie­leen tuo­va Ro­bin­son Cru­soe -seik­kai­lu ete­nee pait­si olo­suh­tei­den pa­kot­ta­mal­la sit­kol­la myös tie­teel­li­sen tar­kas­te­lun kestävällä aja­tuk­sel­la — sekä jännä­ten että hok­sot­ti­mia käyttäen.
Siinä missä Gra­vi­ty jäi jok­seen­kin tyhjäk­si ava­ruus­lin­gok­si ja mykkä­kou­lua pitä­nyt All is Lost vai­suk­si sel­viy­ty­mis­ta­ri­nak­si tun­tuu tämä elo­ku­va on­nis­tu­van kai­kil­la rin­ta­mil­la. Jo­pa Cap­ri­corn One:s­ta muis­tut­ta­via kor­po­raa­tio­tee­mo­ja mu­kail­laan mauk­kaas­ti. Jo elo­ku­van trai­le­ri nos­tat­ti odo­tuk­sia, jo­ten vii­si täh­teä ei ole liioit­te­lua it­se elo­ku­van vas­ta­tes­sa näi­hin ko­meas­ti.
E­lo­ku­van ta­ri­na ete­nee hyvällä drai­vil­la ja suh­tau­tuu jo­kai­seen eteen tu­le­vaan on­gel­maan vir­kistäväs­ti en­nen kaik­kea rat­kai­sua odot­ta­va­na ai­hio­na. Pe­rik­sian­ta­mi­sen lop­pu­tu­los on var­ma, mut­ta ko­tiin voi päästä vain rat­ko­mal­la vii­mei­sen­kin pul­man. Tämä asen­ne on kou­kut­ta­va, ja elo­ku­van ote pait­si miel­lyttävän loo­gi­nen myös val­loit­ta­van in­hi­mil­li­nen.

Kuva & ääni

Elokuva näyttää ja kuulostaa vakuuttavalta, mutta 3D:n aatelia tämä ei kuitenkaan aivan edusta. Aitoa 3D-kuvaa - toisin sanoen ei 2D:stä laajennettua 3D-kuvaa - edustava kuva on jäsentynyt, luonteva ja unohdettavan luonnollinen. Tämä on saavutus sinällään, sillä Marsin miljöö syntyy kotiteatteriin elämyksellisesti ja vaivattomasti. Silti paikoin videopäiväkirjamaiset osiot ja horisonttiin katoavat pinnamuodot verottavat tilakuvantuntua. Laboratorion ja kulkuneuvojen sisätilat piirtyvät sitä vastoin hyvin ja tarinan imuun on ehkä 3D:n ansiosta entistäkin helpompi antautua. Myös ääniraita toimii hyvin myrskyjen ja retrodisco-musan tulkkina.

Ekstrat

3D-version levy on ekstraton, mutta 2D-version levyltä löytyy traileri, kuvagalleria, mokia (8 min.), mielekäs sarja koosteita elokuvan synnystä ja sarja poistetuista taustakohtauksista käyviä muka-dokumentaareja elokuvan maailmasta (30 min.). (IJ)
02/03/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy