Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Gladiator - 2 Disc Collector's Edition

Gladiator 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2000Kesto: 171 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 101715  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Rid­ley Scot­tin spar­ta­cus on hur­ja, ki­sa­kun­toon vi­ri­tet­ty spek­taak­ke­li, jo­ka värjää hah­mon­sa tyy­li­puh­taan mus­ta­val­koi­ses­ti ja vie vää­ryy­det niin jyr­kik­si, et­tei kos­to­ret­ken imul­ta voi vält­tyä.

Rid­ley Scot­tin spar­ta­cus on hur­ja, ki­sa­kun­toon vi­ri­tet­ty spek­taak­ke­li, jo­ka värjää hah­mon­sa tyy­li­puh­taan mus­ta­val­koi­ses­ti ja vie vää­ryy­det niin jyr­kik­si, et­tei kos­to­ret­ken imul­ta voi vält­tyä. Rus­sell Crowe on täy­del­li­nen maanlä­hei­sen, oi­kea­mie­li­sen ja tap­pa­van te­hok­kaan san­ka­rin roo­lis­saan, mut­ta täy­so­su­ma on myös Joa­quin Phoe­nix sai­raal­loi­se­na kei­sa­ri­na.
Le­vyltä löy­tyy sekä al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio, että 15 mi­nuut­tia pi­dem­pi ver­sio, jo­ta oh­jaa­ja ei ha­lua ih­mis­ten luu­le­van Di­rec­tor's Cu­tik­si.

Kuva & ääni

Paikoitellen suorastaan veitsenterävä kuva säilyy liki kauttaaltaan asiallisen tarkkana ja hallittuna, mutta ei silti edusta kirkkainta referenssitasoa. Muutamassa otoksessa jälki jää havaittavan pehmeäksi ja myös hyvin lievää ylimääräistä värinää esiintyy joissakin CGI-kaupunkimaisemia luotaavissa otoksissa. Upea ääniraita täydentää kokemuksen tuomalla brutaalit taistelut ja järisyttävän tunteiden vuoristoradan huikean tehokkaasti kotikatsomoon. Suurin kiitos tästä kuuluu Hans Zimmerin musiikkiraidalle, mutta kyseessä on muutoinkin kaikin puolin hiottu ja virkkeellinen äänimaisema.

Ekstrat

Ekstroissa mm. ohjaajan kommenttiraita, alustus, triviaraita, poistettuja kohtauksia ja tuntitolkulla koosteita elokuvan tekemisestä kahdelle levylle pakattuna. Suomennos tekee muutaman mokan, huomattavimmin kääntämällä "paljon hyvitettävää" muotoon "paljon pelissä". (IJ)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy