Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Sand Pebbles

Tykkivene Jangtse-joella 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1966Kesto: 175 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 4.0
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 75139EAN: 7391772394484

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­ri­lai­se­na on han­ka­la ol­la jou­kos­sa.

E­ri­lai­se­na on han­ka­la ol­la jou­kos­sa. So­ta­her­ro­jen re­pimä Kii­na 1926: uu­si ko­ne­mes­ta­ri (S­te­ve Mc­Queen) saa­puu kum­mal­li­sel­le ku­lijär­jes­telmäl­le toi­min­tan­sa pe­rus­ta­val­le tyk­ki­ve­neel­le ja ky­see­na­lais­taa he­ti kap­tee­nin (Ric­hard Cren­na) toi­min­ta­ta­vat. Mie­het keräävät 200 dol­la­ria va­paut­taak­seen neit­syen ilo­ta­los­ta.
Ti­lan­ne tii­vis­tyy Tsiang Kai-Se­kin ja kom­mu­nis­tien käyttäessä tyk­ki­ve­neen mie­histöä po­liit­ti­siin päämää­riin, ja mie­histö ha­luai­si uh­ra­ta in­di­vi­dua­lis­ti­sen ko­ne­mes­ta­rin­sa. Lop­pu­rat­kai­sus­sa mi­ta­taan lä­he­tys­saar­naa­jien naii­vius val­ta­po­liit­ti­sen prag­ma­tis­min mit­ta­ril­la.
K­las­sik­koe­lo­ku­va on­nis­tuu ole­maan ra­sis­ti­nen ja im­pe­ria­lis­min vas­tai­nen yhtä ai­kaa. Ko­vin pitkä, ja lop­pu ei ai­van lu­nas­ta odo­tuk­sia. Pe­ru­sas­tel­ma on kuin kir­joi­tet­tu Mc­Quee­nil­le, jo­ka oli luon­teel­taan yk­sinäi­nen ja vas­tus­ti mie­lellään val­ta­pitä­viä eikä tun­te­nut enem­mistön kans­sa sa­moin. Ric­hard M. Ken­nan ro­maa­niin pe­rus­tu­va elo­ku­va teh­tiin ro­tu­ky­sy­mys­ten ja Viet­na­min so­dan pul­pah­taes­sa ame­rik­ka­lai­seen kah­vipöy­tiin. Pe­ru­sa­ja­tus tun­tuu ole­van, et­tei oli­si syytöä ope­roi­da vie­rail­la mail­la. Siinä käy yleensä keh­nos­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Komean näköinen CinemaScope-kuva. Ääniraita on levitetty neljälle kanavalle, mutta käytännössä yhden kanavan takapää pysyy hiljaa. Ekstroissa 14+10 min. radio-ohjelmat, kolme radiomainosta, kuvagalleria, kommenttiraita ja traileri. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy